7. december 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vi, de levende døde

I øjeblikket spiller der et lidt arty men meget rost og super stærkt teaterstykke på Teater Sort/Hvid i Kødbyen i København. Living Dead hedder det, og det er skrevet og genopsat af teatrets kunstneriske leder Christian Lollike, der nærmest ikke har kunnet sætte en fod forkert på de teaterscener, han har betrådt de senere år, selv […]

Kære læser

Julehandlens nøglespiller: Convooooy

Denne jul vil med garanti blive endnu et rekordår for internet-handlen, der nu tegner sig for 11 pct. af den danske detailhandel. Det er et marked, der har været inde i en vanvittig vækst inden for de sidste ti år, men e-handlen har en lille hurdle, den forsøger at arbejde med: Den virkelige verden. For […]

Spisesedlen

Løkke tager selv til FN-møde i Marokko for at underskrive omstridt migrationserklæring. Erklæringen har de seneste uger delt vandene i Folketinget, og både udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har begge afvist at deltage i mødet d. 10. december. En af hovedpunkterne i Marrakech-erklæringen er, at landene forpligter sig til at tage særlige hensyn til sårbare migranter.

EU rasler med sablen mod russiske netkrigere. Et nyt alarmberedskab samt en hårdere linje overfor Google og Facebook er blot nogle af de initiativer, EU vil gennemføre i kampen mod misinformation. Det gennemføres næste uge for at sikre et fredeligt og fair Europa-parlamentsvalg i 2019.

Kevin Hart træder tilbage som vært for Oscaruddelingen efter protester. Han trækker sig på grund af protester over en række af hans tidligere udtalelser på Twitter, som kritikere kalder for homofobiske. ”Jeg undskylder dybfølt til LGBT-miljøet for mine ufølsomme ord i fortiden,” skriver han på Twitter. Oscars arbejder nu på at finde en afløser til uddelingen, der næste år afholdes d. 24. februar.

Regeringen bad klimarådets eksformand om at droppe kritik. Klimarådets eksformand, som for kort tid siden blev udskiftet, hvilket oppositionen kritiserede som en fyring, fortæller nu, at han blev bedt direkte af Lars Christian Lilleholt om ikke at udtale kritik af regeringens politik.

Indlandsisen på Grønland smelter i et tempo, der sprænger skalaen. Det fremgår af en ny rapport udgivet af tidsskriftet Nature. Smeltningen er accelereret markant i de seneste to årtier, og i dag smelter isen 33 pct. hurtigere end i det 20. århundrede. Smeltet is fra Grønland er en af de primære årsager til stigende vandstande i verden, og forskere forudser, at stigende vandstand vil resultere i massive oversvømmelser af kystbyer.

Et sidste ord

Som landet ligger, kan Belgiens premierminister Charles Michel ikke rejse til Marokko i næste uge og bakke op om FN’s ikke-bindende migrationspagt, fordi paranoide nationalister i hans regering er hundeangste for indvandring fra Afrika. Det er surrealisme på Magritte-niveau, og avisen Le Soir spidder situationen med en elegant forside, der letter på hatten over for Belgiens gamle surrealist (du ved, ham med piben).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12