7. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Niveauet lige under Gud og lige over patriarken

Goddamn coronavirus! Så er den gal igen. Dagen efter, regeringen (sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet) kunne præsentere en temmelig spraglet, men langt hen ad vejen opløftende finanslov for 2021, er de danske mediers hjemmesider plastret til med gule breaking news-bjælker. ‘Ældre elever sendes hjem‘, ‘Restauranter og barer bliver lukket ned i 38 kommuner’ […]

Kære læser

Billedanalyse af brexit: Fredsforhandlinger i krigstid

I weekenden dukkede der et nyt, officielt billede op af den britiske premierminister Boris Johnson. Det er der ikke noget underligt i. Det gør der trods alt nærmest hver weekend. Men alligevel er der noget særligt ved lige netop dette foto. For hvis man vil lave en analyse af, hvordan det skrider frem med de […]

Spisesedlen

Regeringen indfører nye coronarestriktioner. Statsminister har mandag indkaldt til en pressemøde klokken 12 (lige efter Føljetons deadline) om COVID-19-situationen i Danmark. Ifølge TV2 forventes Frederiksen her at annoncere en ny, delvis nedlukning af landet. Blandt andet står restauranter, barer, biografer og teatre til at skulle lukke i 38 kommuner fra på onsdag.

Aftale om finanslov er faldet på plads. I weekenden kunne finansminister Nicolai Wammen (S) fortælle om næste års finanslov, som regeringen har indgået med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Blandt hovedpunkterne i aftalen er en udvidelse af den såkaldte boligjob-ordning samt en støtte til oplevelsesøkonomien på 750 mio. kr. Desuden afsættes 630 mio. kr. til oprensning efter forureninger af natur og miljø.

Fortsat drama i brexit-forhandlingerne. Søndag lød der meldinger fra flere medier om, at Storbritannien og EU er nået til enighed om de omstridte fiskeri-rettigheder i de verserende forhandlinger om Storbritanniens udtrædelse af EU. Hovedpinen er dog endnu ikke slut for premierminister Boris Johnson, da Frankrig og Tyskland angiveligt forlanger, at Storbritannien skal følge EU’s love, hvis en endelig aftale skal falde på plads.

November i år var den varmeste nogensinde målt. Det skriver EU’s klimatjeneste Copernicus i en pressemeddelelse. Ser man på gennemsnitstemperaturen på globalt plan var den netop overståede november 0,13 grader celsius varmere end de to hidtil varmeste, målt i henholdsvis 2016 og 2019. I Europa er der dog ”kun” tale om den næstvarmeste november, man nogensinde har målt.

Coca-Cola, PepsiCo og Nestlé udråbt som værste plastic-forurenere. For tredje år i streg topper de tre selskaber listen over de største spredere af plastic i en opgørelse fra bevægelsen Break Free From Plastic. Værst ser det ud for Coca-Cola, hvis plasticflasker oftest blev fundet i naturen i 51 ud af 55 lande. Undersøgelsen bygger på data fra 15.000 frivillige, der tilsammen har indsamlet 346.494 stykker plasticaffald over hele verden.

Et sidste ord

Av. En hård mandag fuld af nedlukningsnyheder. Lige til at blive dårlig af. Heldigvis bliver vi friske igen som denne papegøje.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12