7. juni 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et mere eller mindre værdigt endeligt

Åh, alle de politikere, som er blevet stemt hjem … Det er et interessant psykologisk studie at iagttage, hvordan de gebærder sig i nederlagets stund. Mange klarer den faktisk til UG med kryds og slange. Mette Bock, som man vel godt kan kalde en af Europa-Parlamentsvalgets allerstørste tabere, idet hun end ikke med en platform […]

Kære læser

Magten på støttepartiernes nåde

Hun gjorde det – ikke. Og Mette Frederiksen udtalte heller ikke de tre skæbnesvangre ord, som Helle Thorning-Schmidt kom til i anfald af overmod tilbage i 2011: ”Vi gjorde det,” sagde Danmarks første kvindelige statsminister allerede på valgnatten. Til sine senere fortrydelse. Mette Frederiksen ved godt, at hun skal være mere snu. I stedet kaldte […]

Spisesedlen

De personlige stemmer er talt op. Det endelige valgresultat ligger nu klar, og det viser, at flere prominente medlemmer må forlade Folketinget. DF må sige farvel deres udlændingeordfører Martin Henriksen og trafikordfører Kim Christiansen. Hos LA er nu tidligere formand Anders Samuelsen og politisk ordfører Christina Egelund ikke blevet valgt, og også Alternativet må sige farvel til politisk ordfører Carolina Magdalene Maier. Mette Frederiksen blev valgets topscorer med 43.489 personlige stemmer, mens Henrik Sass Larsen kun akkurat blev valgt.

Mette Frederiksen udpeget som kongelig undersøger. Alle partierne var i går forbi dronningen, og her blev Mette Frederiksen valgt til at lede regeringsforhandlingerne. Flankeret af gruppeformand Henrik Sass Larsen og politisk ordfører Nicolai Wammen vil Frederiksen i dag mødes med alle folketingets partier. Forhandlingerne begyndte kl. 9 og finder sted på Christiansborg.

Mexico stopper 420 illegale indvandrere under forhandlinger med USA. Mexicanske soldater og politistyrker standsede i går en migrantkaravane ved landets sydlige grænse til Guatemala. Den hårdere linje overfor indvandrere kommer efter, at USA’s præsident Donald Trump har truet med en toldmur, hvis ikke Mexico stopper de migranter, der vandrer igennem Mexico og ind i USA.

Brexit Party misser deres første sæde i det britiske parlament. Efter en stor sejr ved Europa-Parlamentsvalget havde Nigel Farages brexitparti håbet, at de kunne vinde deres første sæde i det britiske underhus ved gårsdagens suppleringsvalg i byen Peterborough. Arbejderpartiet Labour forpurrede dog den plan med en snæver valgsejr. I Peterborough stemte 61 pct. af befolkningen for at forlade EU ved afstemningen i 2016.

Theresa May forlader posten som konservativ leder. May går i dag af som leder af the toriesmen hun fortsætter som premierminister indtil partiet har fundet en ny leder. Hele 11 konservative kandidater har sagt, at de ønsker at overtage Mays post. I løbet af den næste måned vil partiets parlamentsmedlemmer stemme på kandidaterne, indtil der kun er to kandidater tilbage. Herefter skal hele det konservative parti stemme på deres fortrukne kandidat blandt de to. Vinderen forventes fundet d. 22. juli.

Et sidste ord

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12