7. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Svindelkarrusellen kører i alle verdenshjørner

Trods de mange rygter om, at folketingsvalget ville falde sammen med Europa-Parlamentsvalget søndag d. 26 maj, så ser det nu ud til, at Lars Løkke Rasmussen trækker den til det allersidste. Senest d. 17. juni skal valget være afholdt, og sker det ikke, så sender statsministeren sig selv og hele landet ud i en forfatningsmæssig […]

Kære læser

May og Corbyn nærmer sig fælles brexit-løsning – men parlamentet stritter imod

Brexit-gryden bobler igen. Der er sket noget vildt de seneste par uger. Eller nærmere: Det er vildt, at der ikke er sket noget. Efter nærmest at have været vant til breaking brexit-news hver eneste dag (ja, nærmest hver eneste time), så har EU’s godkendelse af en lang udsættelse af brexit medført relativ mediero omkring udmeldelsen. Men […]

Spisesedlen

En ring af danske erhvervsfolk efterforskes for momssvindel for en halv milliard kroner. En dansk statsborger sidder fængslet i Polen for gennem virksomheden Castor Energy at have medvirket til svindlen, der har tråde til flere europæiske lande, USA og Dubai. Sagen er delvist mørklagt, men afsløres i dag af blandt andet Information og det internationale journalistsamarbejde Grand Theft Europe.

Dømte Reuters-journalister løsladt efter mere end 500 dages fængsel i Myanmar. Wa Lone and Kyaw Soe Oo blev arresteret for at rapportere om hærens massakre på landets muslimske Rohingya-befolkning. De er blevet løsladt i forbindelse med en generel amnesti for 6.520 indsatte.

Red insekterne, siger ledende videnskabsfolk. Mandag sendte FN-organet IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) en mammutrapport på gaden, der anslår, at en million dyre- og plantearter kan risikere at være udryddet i løbet af få årtier. ”Insekterne er naturens lim, og der er ingen tvivl om, at både [antallet] og diversiteten af insekter er i tilbagegang,” udtaler den norske professor i bevaringsbiologi Anne Sverdrup-Thygeson til The Guardian.

Salget af økologiske fødevarer stiger markant. Fra 2017 til 2018 er salget af økologiske fødevarer i Danmark steget med 14 pct., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Af den samlede stigning udgjorde frugt og grønt alene 38 pct. Den samlede detailomsætning på økovarer er gået fra 11,3 mia. kr. i 2017 til 12,9 mia. kr. i 2018.

Valg i Istanbul skal gå om. Præsident Recep Tayyip Erdoğans parti, AKP, tabte overraskende landets største by Istanbul ved det tyrkiske lokalvalg, der blev afholdt i slutningen af marts. Efterfølgende klagede AKP over urent trav, og stemmerne blev talt om. Nu har den tyrkiske valgkommission besluttet, at valget i Istanbul helt skal gå om. Oppositionen kalder det et tegn på ”diktatur.”

Et sidste ord

Nå, intet folketingsvalg i denne omgang, men så vi må bare væbne os med endnu mere tålmodighed. For politiske nørder er der ikke andet at sige end: ØV! (Opdateret: Så tog statsministeren alligevel fusen på os og udskrev valget, der kan man bare se).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12