7. oktober 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Fredspris til taberen

Beslutningen var efter alt at dømme truffet, før et flertal af colombianerne forleden stemte nej til præsident Juan Manuel Santos’ fredsplan: Søndag sagde 50,2% af vælgerne nej til fredsplanen med guerillagruppen FARC og væltede dermed den fejring af fredsviljen, som ellers var planlagt. Men tildelingen af årets Nobels fredspris til netop Juan Manuel Santos er […]

Det bedste vi har set

Den sidste Bee Gees-bror

Billboard har et temmelig godt portræt af Barry Gibb, den sidste overlevende bror i bandet Bee Gees. Han er blevet 70 år, og han klør bare på. Indledningen er meget indbydende: Gibb går omkring i sit palæ i Miami iført hvide sokker og et par uindfattede brilleglas yderst på næsten. Hans hår og skæg beskrives som tyndt og tjavset, og hans gang er let haltende. Men stuen er fuld af forgyldte spejle og englestatuer, og bøgerne på kaffebordet afspejler hans interesser: det overnaturlige, alternativ arkæologi, britisk historie og Det Tredje Rige. God fredagslæsning om en venlig, dog lettere excentrisk bedstefar til otte.

Spisesedlen

Aabenraas borgmester Thomas Andresen fra Venstre kritiserer endnu en gang grænsekontrollen mellem Tyskland og Danmark. Onsdag til et debatmøde i Flensborg gik han endnu længere i sin kritik og rettede den mod Danmarks generelle behandling af flygtninge. ”Jeg er simpelthen bange for, at vi til sidst ikke kan genkende os selv. Danmark har altid været meget åbent over for udlandet, men vi er for øjeblikket ved at sætte nogle skodder op, så vi ikke mere har det åbne syn ud mod verden,” siger han til DR.

Pakistan strammer straffen for æresdrab. Hvert år bliver hundredvis af kvinder dræbt af deres mandige familiemedlemmer. Og indtil nu er de ofte sluppet uden straf på grund af et hul i loven, som gør det muligt for offerets familie at tilgive morderen. Men nu har den pakistanske regering vedtaget en lov, der straffer æresdrab med 25 år i fængsel.

Chad har sendt en regning til Exxon Mobil på 495 milliarder kroner. Ifølge den centralafrikanske stats finansministerium har et oliekonsortium ledet af Exxon ikke betalt den skat i landet, som det er forpligtet til. Beløbet svarer til syv gange Chads bruttonationalprodukt.

”Om maksimum to til to en halv måned kan Østaleppo være komplet ødelagt.” Sådan sagde FN’s Syrien-udsendte, Staffan de Mistura, torsdag på et pressemøde i Geneve. På mødet appellerede han til, at de 900 oprørere fra Jabhat Fateh al-Sham (tidligere al-Nusra), der kæmper mod syriske og russiske styrker i byen, bør trække sig for at undgå total ødelæggelse. Samtidig anklager han Rusland og og Syrien for at bruge de 900 oprørere som et ”nemt alibi” for at dræbe tusindvis af civile og sønderbombe byen. ”Historien vil dømme jer,” advarede han de to landes regimer.

 

Flere af verdens rigeste teknologimilliardærer er overbeviste om, at vi lever i en virtuel verden. Ifølge The Independent kaster i hvert fald to rigmænd i Silicon Valley mange penge efter videnskabsfolk, der skal få os mennesker ‘ud af’ matrixen. Det er uklart, hvem de pågældende milliardærer er, men Elon Musk er i hvert fald meget optaget af problematikken.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12