7. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kan Dennis Rodman sikre verdensfreden?

Søndag middag lokal tid foretog Nordkorea sin sjette atomprøvesprængning. Eksplosionen var formentlig på flere hundrede kilotons og dermed ti gange kraftigere end den bombe, som USA smed over Hiroshima i august 1945. Nordkorea meddelte ved samme lejlighed, at atomsprænghovedet passer til deres ballistiske Hwasong–14/KN20-missil, som muligvis vil kunne nå det meste af det amerikanske kontinent. Den verserende konflikt […]

Kære læser

Hun bliver kaldt for ‘Norges Trump’

Hendes blotte tilstedeværelse provokerer parnasset, og fra valgkampens start har hun stjålet billedet: Den norske indvandrings- og integrationsminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet er blevet et kontroversielt omdrejningspunkt – særligt for de andre partier – forud for mandagens stortingsvalg.

Det bedste vi har set

Digteren Cia Rinne er internationalist: Hun er finlandssvensk, født i Göteborg, opvokset i Tyskland, bosat uden for Berlin. Nu er hendes konkretistiske mangesprogede poesi også tilgængelig for et dansk publikum. I det publikum har vi digteren og forlæggeren Asger Schnack. Han har læst Rinne og er begejstret.

Spisesedlen

Statsrevisor i skarp kritik af ministerium. Formand for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), udtaler, at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets kontrol med energispareordningen dumper på ”stort set alle punkter”. Ordningen flytter hvert år milliarder fra borgernes energiregninger til energibesparende tiltag. Den manglende kontrol har gjort, at private og virksomheder har kunnet misbruge pengepuljen.

Catalonien skal stemme om selvstændighed 1. oktober. Efter et maratonforløb i det spanske parlament er en lov, der muliggør en catalonsk afstemning om selvstændighed, blevet vedtaget. Den spanske regering i Madrid har allerede meldt ud, at man anker loven til den spanke forfatningsdomstol.

Domstol frifinder EU i flygtningesag. EU-domstolen har afvist at efterkomme Ungarn og Slovakiets anmodning om at få annulleret den aftale, der gør det muligt for EU at tvinge medlemslandene til at modtage flygtninge. I flygtningekrisens mest kritiske måneder i sommeren 2015, besluttede EU, at man ville fordele 160.000 migranter for at lette presset på Grækenland og Italien. Kun 28.000 er faktisk blevet fordelt.

Orkanen Irma rammer caribiske øer. Det rapporteres, at den voldsomme kategori fem-orkan har ødelagt 95 procent af det oversøiske franske territorium Saint Martin, hvor én meldes dræbt. Også øen Barbuda er hårdt ramt med seks registrerede dødsfald, og flere andre øer melder om tilskadekomne og beboere uden elektricitet og vand. Irma frygtes nu at have kurs mod Florida.

 

Prins Henrik lider af demens. På grund af sygdommen vil prins Henrik fremover neddrosle sine aktiviteter, og Kongehuset beder om, at prinsen får den ro, som situationen kræver. Udmeldingen kommer efter, at der de seneste par måneder har været spekulationer om prinsens helbred.

Et sidste ord

Sommeren forsvandt. Sensommeren er slut. Og nu er det også for sent at deltage i den ultimative eskapisme ude i ørkenen i Nevada. Derfor må du nu nøjes med at se de udknaldede post-apokalytiske billeder fra årets ‘Burning Man’.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12