7. september 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vi tager fra de fattige og giver til de kloge

”Der var en rigtig student, han boede på kvisten og ejede ingenting; der var en rigtig spækhøker, han boede i stuen og ejede hele huset, og ham holdt nissen sig til, for her fik han hver juleaften et fad grød med en stor klump smør i!” Kan du huske den, hva’? Det er sgu da […]

Kære læser

Lyset over Hvidovre. Mørket over Sverige

For Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson er den politiske utopi ikke længere væk end en togtur fra hans hjem i Skåne. Jimmie Åkesson siger nemlig, at han drømmer om et Sverige, der ligner danske Hvidovre. En rolig forstad til verden med politisk sammenhold mellem fløjene, hvor man slår hårdt ned på kriminalitet, river højhuse ned og frem for alt holder sig til en stram og direkte integrationspolitik. Vi går turen op ad Hvidovrevej og forsøger at følge med.

Spisesedlen

Den Internationale Straffedomstol kan retsforfølge Myanmar. Krigsforbryderdomstolen i Haag (ICC) har i en kendelse uden fortilfælde afgjort, at de politiske og militære leder, der bærer ansvaret for Myanmars påståede forbrydelser mod landets rohingya-mindretal, kan retsforfølges

Venstres folketingsgruppe splittet om håndtryk. Regeringens forslag om, at udlændinge også skal give hånd, hvis de vil have dansk statsborgerskab, er blevet kritiseret af borgmestre fra både Venstre, Konservative og Socialdemokratiet. Nu skriver Berlingske, at Venstres boligordfører Martin Geertsen og undervisningsordfører Anni Matthiesen har det mere end stramt med forslaget. ”Det er decideret uliberalt,” udtaler Geertsen.

Putin, Erdoğan og Rouhani mødes i Tehran. Fredag er dagen, hvor Ruslands, Tyrkiets og Irans præsidenter mødes for at diskutere Syriens fremtid, mens Syrien forbereder en mulig militær offensiv i Idlib; den sidste provins, som er kontrollet af oprørerne. De tre præsidenter ventes at underskrive en aftale om militært samarbejde i Syrien.

Brasiliansk præsidentkandidat opereret efter knivstik. Den stærkt højreorienterede Jair Bolsonaro førte torsdag valgkamp i byen Juiz de Fora, da han pludselig skreg af smerte. På hospitalet gennemgik han bagefter en to timer lang operation for et dybt knivstik i maven. Lægerne siger, at det vil tage ham to måneder at komme sig. Der er valg i Brasilien 7. oktober.

Direktør for Sallings stormagasiner bliver DR’s nye bestyrelsesformand. Fra nytår overtager Marianne Bedsted, 51, posten som bestyrelsesformand for DR fra Michael Christiansen. Hun har tidligere været hoteldirektør, direktør for Musikhuset Aarhus og bestyrelsesformand for Den Jyske Opera.

Et sidste ord

Vi får ikke valg før tidligst til februar, er Hans Engell overbevist om. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er simpelthen for fed lige nu. Mads Brügger har i øvrigt helt ret her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12