8. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dumme trusler

Læste du vores artikel forleden om borgere, der bliver udsat for chikane og dødstrusler – alene fordi de er aktive i græsrodsbevægelsen Venligboerne? Vi fortalte blandt andet om en mand, der bor på en lille dansk ø. En dag for fire måneder siden ændrede hans liv sig, da han var på vej til det lokale supermarked. ”Jeg gik helt stille og […]

Det bedste vi har set

Yusra Mardini

Som lovet er hermed en opdatering på, hvordan det går vores favorithold til OL. Her på redaktionen hepper vi på holdet, der kun består af flygtninge, og selv om de blev spået dårlige chancer inden OL, lagde den 18-årige syriske svømmer Yusra Mardini ud med at vinde et 100 meter butterfly heat. Det var dog ikke nok til at kvalificere hende til semifinalen, men vi synes stadig, hun er helt vildt sej.
Læs også Oliver Stillings oversigt over de 10 olympiske flygtninge.

”Jeg vil simpelthen have mine bøger og min violin tilbage”

Nazli Özgu er tyrker og en af de 43.000 lærere og akademikere, der har mistet arbejdet efter kupforsøget på grund af mistanke om tilknytning til Gülen-bevægelsen, der stod bag kupforsøget. Indtil for ganske nylig arbejdede hun på et universitet, der fra den ene dag til den anden blev lukket ned som følge af den samme mistanke. Information har fulgt hende, mens hun forsøger at komme forbi gitteret og ind på sit gamle kontor for at hente sine ting.

Spisesedlen

Flygtningebørn holdes som sexslaver i Malmø. Personalet på et asylcenter i Malmø har i år indberettet 32 sager, hvor børn er forsvundet fra centeret, mens flere børn fortæller, at de er blevet låst inde i lejligheder, hvor de er blevet holdt som sexslaver. Hos politiet har sagerne ikke førsteprioritet, da de er tidskrævende og komplicerede…

Mindst 40 dræbt af en selvmordsbombe i Pakistan. Bomben sprang ved et hospital i Quetta, netop som en større gruppe mennesker var i færd med at tage afsked med en af Pakistans førende advokater. Han blev dræbt her til morgen uden for sit hjem.

Japans 82-årige kejser er bange for, at han ikke længere kan udføre sine pligter ordentligt, og lægger i en TV-tale op til en forfatningsændring, der vil gøre det muligt for ham at abdicere og lade sin søn overtage titlen.

Nigerianske kvinder tvinges til prostitution i Europa. I første halvdel af 2016 ankom 3.600 nigerianske kvinder med båd fra Libyen til Italien. Ifølge FN’s Internationale Organisation for Migration vil 80 procent af dem blive udsat for trafficking i Italien og Europa. Tallet er alarmerende.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12