8. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Deal eller no deal

Da far var dreng (eller i hvert fald da han var 12-13 år yngre, end han er i dag), fandtes der et pænt sløvt gameshow med navnet Deal eller no Deal. Skulle du have fortrængt dette skønne koncept, så skal du først og fremmest vide, at vi intet bebrejder dig, og derudover kan du finde […]

Kære læser

Maduros anden valgperiode: Folket flygter og oprøret ulmer i Venezuela

Maduros ”demokratiske sejr”. Da den omstridte venezuelanske præsident Nicolás Maduro tilbage i maj genvandt posten som landets leder, kaldte han valget, der gav ham 67,7 procent af stemmerne, for en ”upåklagelig valgproces” og en ”sejr for demokratiet.” Det var ikke alle, der var enige i det. Fra udlandet lød der anklager om fusk og valgsvindel, ligesom […]

Spisesedlen

EU vedtager sanktioner mod Iran. Efter Irans formodede attentatplaner rettet mod eksiliranere på dansk jord sidste år blev forpurret, er EU’s Europa- og udenrigsministre i dag blevet enige om målrettede sanktioner mod navngivne personer i den iranske efterretningstjeneste, ligesom det iranske Direktorat for intern sikkerhed nu bliver sat på EU’s terrorliste.

Danske skoleelever klarer sig godt i forhold til EU-gennemsnittet. Blandt 28 EU-lande og 5 lande udenfor EU indtager Danmark en 4. plads, når det gælder elevers evner inden for læsning, matematik og naturfag ved afgangseksamen, skriver Politiken. Tallene kommer fra Europa-Kommissionens årlige tilstandsrapport om uddannelse.

20-årig tysk hacker anholdt i byen Hesse. Manden mistænkes for at stå bag et gigantisk hackerangreb, hvor omkring 1.000 personer, herunder forbundskansler Angela Merkel, fik stjålet personlige dokumenter. Oplysningerne blev herefter lækket via en Twitter-profil.

Nordkoreas ‘store leder’ til topmøde med Kinas præsident. Kim Jong-un fejrer sin 35-års fødselsdag med en overraskelsesvisit i Beijing. Det er fjerde gang på et år, han mødes med Xi Jinping. Kims særlige tog blev set krydse grænsen mellem de to lande mandag formiddag lokal tid – og han har sin kone, Ri Sol Ju, med.

1.400 leguaner sat ud på Galápagos-ø. Den sidste, der registrerede leguaner på øen Santiago, var Charles Darwin i 1835, men siden blev det planteædende øgledyr udryddet, da blandt andet vildsvin kom til øen. Siden 2001 har der ingen vildsvin været, og leguanerne sættes ind for at genskabe øens økologiske system.

Et sidste ord

Det er utroligt, hvad mænd kan med deres tunger, hvis bare de koncentrerer sig lidt. Det her har runget i vores hoveder hele morgenen. Nu får du det med ind i eftermiddagen. Velbekomme.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12