8. juli 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vogt dem for efterligninger

‘Vogt dem for efterligninger’. Sådan lød titlen på en live-LP, som fritidsbandet Starfuckers med blandt andre Kim Larsen og Stig Møller udgav i 1978. Der er noget om snakken; det betaler sig at være lidt på vagt over for kopier. For eksempel når en kristen forlystelsespark i delstaten Kentucky præsenterer sin ny hovedattraktion – en 155 meter lang, 25 meter bred […]

Det bedste vi har set

Til forsvar for spoileren

Til forsvar for spoileren. The Paris Review har redaktøren og journalisten Charles Curkin skrevet en lille tekst, hvor han går ind og forsvarer spoilerenHar han ikke ret?

”Jeg kan bevidne, at spoilere er gode – at vi burde omfavne dem. Bruce-Willis-har-hele-tiden-været-død-twistet i ‘Den sjette sans’ var det eneste, folk talte om i sommeren 1999 (…), og jeg kendte plottet, da jeg selv så filmen i biografen. Jeg vidste også, hvad der lå i æsken i ‘7even’ (Gwyneth Paltrows hoved), og at Kevin Spacey er Keyser Söze i ‘The Usual Suspects’. Selv om jeg vidste det, nød jeg filmene ligeså meget, som alle mulige andre gjorde. Andet ville være umuligt. Rollerne, dialogen, stemningen er det, jeg husker, det er de elementer, som gør filmene værd at se igen og igen.”

Jordskælvsforskernes hellige gral er blevet ødelagt

En lille historie, men alligevel spøjs. Jordskælvsforskernes hellige gral, et fortov i det nordlige Californien, er blevet ødelagt ved en fejltagelse. Det er kommunens folk, der har begået denne synd. Spoiler alert: Fortovet på billedet er fra en terrasse i Holte.

Spisesedlen

David Camerons efterfølger bliver helt sikkert en kvinde. Ny konservativ partiformand og britisk premierminister bliver enten indenrigsminister Theresa May eller energiminister Andrea Leadsom. Ved en afstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer fik May 199 stemmer, mens Leadsom fik 84 stemmer. Nu skal partiets 150.000 medlemmer vælge i en afgørende afstemning.

Astronomer har opdaget kæmpeplanet med tre sole. Planeten, som indtil videre  hedder HD 131399Ab, befinder sig 320 lysår væk, er kun 16 millioner år gammel og er 550 jordår om at nå rundt om sin sol. På 100 til 140 år af årene er der konstant lyst, fordi planetens store sol er på vej op, mens de to små er på vej ned. HD 131399Ab blev opdaget med Det Europæiske Sydobservatoriums rumteleskop i Chile.

Danmark er bedst i Europa til at sende ledige tilbage i arbejde. Cirka en tredjedel af de arbejdsløse er i nyt job, tre måneder efter at de har mistet det forrige. Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, har udarbejdet på baggrund af de seneste tal for ledigheden i EU fra Eurostat.

Fire politibetjente er blevet dræbt under en demonstration mod politibrutalitet i Dallas. I alt 11 politibetjente blev ramt af skud fra en riffel. Demonstrationen kom efter, at to sorte borgere er blevet skudt af politiet i henholdsvis Minnesota og Louisiana i denne uge.

Nordkorea: Amerikanske sanktioner er ‘en krigserklæring’. Forleden kom det frem, at USA har pålagt Nordkoreas store leder Kim Jong-un sanktioner for at begå ”notoriske overgreb” på egen befolkning. Styret i Pyongyang kalder sanktionerne en ”forfærdelig forbrydelse”, lyder det fra Korean Central News Agency, Nordkoreas eneste nyhedsbureau.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12