8. juli 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Psykiske syndebukke

Der er noget ved kriser, der får os til at hade uvisheden endnu mere, end vi plejer. Krisetilstanden efterlader os med et stort og rungende hvorfor, som vi simpelthen ikke har kræfterne til at holde på afstand. Vi søger tryghed i de store, forkromede forklaringer, og derfor skal pilen helst ikke pege mod os selv. Efter […]

Kære læser

Ingen valgkamp uden kvindekamp

Alting er politisk, også tragedier. Under tre døgn efter masseskyderiet på Amager – og lige inden den tidligere japanske premierminister blev skudt – blev også det svenske folkemøde, Almedalveckan, ramt af et knivdrab. En 33-årig mand gik pludselig til angreb på en 64-årig kvinde uden foran et hotel, hvor lederen af Centerpartiet, Annie Lööf, netop […]

Det bedste vi har set

Så stopper festen, BoJo

Så stopper festen, BoJo 

Tiden er endelig ved at rinde ud for Storbritanniens nok særeste premierminister, Boris Johnson. Skandalerne har fulgt ham som fluer om en lort, men han har i bedste Titanic-stil formået at holde ud til det sidste. Nu har hun trukket sig som leder for de konservative Tories, men holder premierministertaburetten varm lidt endnu. Ovre hos Politico har de lavet en udførlig guide til, hvordan du bedst følger slagtes gang herfra.

+ Hvem er mon ude efter Johnsons job?

+ Joe Biden har det rimelig “thank U, next“ over hans exit.

+ Dengang BoJo tog sig en løbetur i sin hvide skjorte.

Man skal høre meget…

Man skal høre meget…

Men sidder du i modtagerenden af en klagetelefon skal du høre endnu mere. Harper’s Magazine har samlet uddrag fra New Yorks 113-hjælpelinje igennem et år og det er, øh, ja, der er i hvert fald nogen, der har det sjovt i byen, der tilsyneladende aldrig sover

Lukket klub 

Lukket klub 

“Diskrimination er ikke altid bevidst. De billeder, man danner sig i baghovedet, når man møder personer fra andre etniske grupper, formes i høj grad af de input, man får fra medierne. Det gælder selvfølgelig også arbejdsgivere og andre, der kan være med til at åbne døre til det danske arbejdsmarked.“ Skæv medierepræsentation af etniske minoriteter skader mulighederne på arbejdsmarkedet, skriver direktør for KVINFO Henriette Laursen i et læsværdigt debatindlæg. Det er ovre hos Politiken.

Spisesedlen

Boris Johnson trækker sig som premierminister. Det oplyste han torsdag, efter en endeløs række af ministre og partikolleger i løbet af ugen har trukket sig fra hans regering. I en tale, der ikke bød på hverken indrømmelser eller undskyldninger, fortalte Johnson samtidig, at han har i sinde at blive på posten, indtil partiformandskabsvalget er afholdt.

+ Johnsons beslutning om at blive siddende på posten modtager højlydt kritik fra begge sider af det politiske spektrum.

Japans tidligere premierminister er død efter skudepisode. Den tidligere japanske leder Shinzo Abe er fredag gået bort, efter han blev skudt under en valgtale i en by nær Osaka. Abe blev efter angrebet kørt på hospitalet i en kritisk tilstand. Få timer efter afgik han ved døden. Gerningsmanden blev pågrebet på stedet og er nu i politiets varetægt. Abe var Japans længst siddende premierminister. Han trådte tilbage i 2020 grundet helbredsproblemer.

Sepp Blatter og Michel Platini frikendt i sag om bedrageri. De to tidligere fodboldchefer er fredag blevet frikendt efter at have stået tiltalt for korruption i forbindelse med en pengeoverførsel på ca. 15 mio. kr. i 2011 fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Platini var på daværende tidspunkt chef for Uefa, mens Blatter stod i spidsen for Fifa.

Justitsministeriet præsenterer nye retningslinjer for sletning af SMS’er. Embedsmænd og ministre bør fremover ikke slette arbejdsrelaterede sms’er på deres telefoner, hedder det i de nye retningslinjer. De kommer, efter Minkkommissionen under deres granskning blev forhindret i at tilgå korrespondancer, som var blevet slettet fra tjenestetelefoner. Samtidig skal der findes en praksis for lagring af SMS-beskeder, oplyser ministeriet.

Ørsted skal stå i spidsen for verdens største vindmøllepark. Det oplyser selskabet, der har vundet en kontrakt om at bygge, hvad der skal blive den største vindmøllepark nogensinde. Parken kommer til at ligge i den engelske del af Nordsøen, oplyser Ørsted, der har skrevet kontrakt med det britiske erhvervs- og energiministerium om at bygge parken Hornsea 3.

Et sidste ord

Bare lad som ingenting.

Føljeton er tilbage på mandag!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12