8. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Halv vinder kan tabe hele kongeriget

Hun udskrev dagens valg i Storbritannien for at få et stærkere mandat i Brexit-forhandlingerne med Bruxelles. Men missionen er mislykkedes. Selv hvis den konservative premierminister Theresa May genvinder magten i dag, vil hun stå symbolsk og moralsk svækket tilbage med et parlament, hvor flertallet gerne vil samarbejde med Europa.

Kære læser

Tågerne over Dong-salget

Her følger tredje episode af Føljetons gennemgang af den 65 sider lange undersøgelse om det delvise salg af DONG Energy til bl.a. Goldman Sachs detaljeret. Beretningen holdes op mod anden viden, herunder flere års aktindsigt, der som mange vil vide, har været stærkt begrænset og papir for papir udsat for enorme mængder af sorte overstregninger.

Det bedste vi har set

Årets festivalsæson er så småt ved at være skudt i gang. SPOT-festivalen åbnede gildet tilbage i maj, og Roskilde Festival er lige om hjørnet. Men før vi når så langt, skal vi lige huske at gøre plads til en helt ny festival – en musikfestival kun med kvindelige musikere. Kvindemusikfestival 2017, som festivalen hedder, finder sted lørdag d. 10. juni på Onkel Dannys Plads i København.

Spisesedlen

Radikale opfordrer blå blok og Løkke til at droppe Støjberg. ”Der er ikke bare blevet begået fejl. Der er blevet handlet ulovligt og administreret ulovligt. Det er i direkte modstrid med det, Inger Støjberg sagde på et samråd 1. juni.” Det siger udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R) i sagen om Støjbergs ulovlige instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres ældre ægtefæller i landets asylcentre.

Hver femte føler sig alene og uden for fællesskaber. De har brug for støtte til at blive en del af fællesskabet, viser en undersøgelse foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) for Trygfonden. Her bliver det slået fast, at 18 procent af danskerne føler, at de har svært ved at deltage i dele af det hverdagsliv, som ellers er almindeligt for de fleste i Danmark.

Irans parlament angrebet – 12 meldes dræbt. IS har taget ansvaret for gårsdagens angreb, der nedtones af Ayatollah Khamenei, der kalder angrebene i Teheran et ”fyrværkeri”, som ikke vil have nogen virkning på Iran.

Trump sætter navn på sin favorit som ny FBI-direktør.  Hvis det står til Donald Trump, bliver tidligere chef i Justitsministeriet Christopher Wray FBI’s næste direktør. ”Jeg vil nominere Christopher A. Wray, en mand med et ulasteligt generalieblad til ny direktør for FBI,” skriver Trump på Twitter.

Metrolinje til Sverige rykker et skridt tættere på. EU har besluttet at støtte næste fase af arbejdet for at lave en direkte metro mellem København og Malmø. Prisen vurderes til at være op til 26 milliarder kroner.

Et sidste ord

Den største frygt som skaber af noget er at være prætentiøs, siger en rimelig flyvende Francis Ford Coppola tilbage i starten af 70’erne, mens han indspiller Dommedag nu. ”Fuck it,” siger han så. ”Fuck it, jeg er ligeglad, om jeg er for meget, for jeg vil give svar med mine film. Ikke bare ét svar, men svar på 47 niveauer. Det er prætentiøst, og det er meningen.” Sådan præcist er Føljeton grundlagt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12