8. juni 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En fantastisk mandag

Det er en fantastisk nyhedsmandag i dag. Jo, det er det altså. Aviserne bugner af opløftende, bevidstgørende, ja, nærmest bevidsthedsudvidende historier, og det er ikke banaliteter som genåbningen af landets fitnesscentre, vi snakker om her. Det er sådan set heller ikke, at Danmark indtager en førsteplads på den netop publicerede udgave af årets Environmental Performance […]

Kære læser

Svenske tilstande

Det er, som om nogle tatoveringer bliver lavet med det ene formål, at de på et tidspunkt skal fortrydes. Det kan være et kinesisk tegn fra rejsen til Asien, en gigantisk drage på lænden eller en stregtegning af den svenske statsepidemolog Anders Tegnell. Det sidste er ikke et tænkt eksempel i øvrigt. Sveriges teknokratiske corona-commander […]

Spisesedlen

Over 15.000 samlet i København til demonstration mod racisme. Demonstrationen, der løb af stablen søndag, var arrangeret af Black Lives Matter i Danmark som reaktion på drabet af den sorte amerikaner George Floyd i den amerikanske by Minneapolis for to uger siden. Lignende demonstrationer er i weekenden blevet afviklet rundtom i verden. I Bristol i Storbritannien nedrev demonstranter en statue af Edward Colston, en slavehandler og aristokrat fra 1600-tallet.

Forsamlingsforbuddet hævet til 50 personer. Det kan man læse i en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet, der blev frigivet natten til mandag. Derudover er det nu også muligt for blandt andet svømmehaller og træningscentre at slå dørene op. Det sker som led i den såkaldte fase 3 af genåbningen af Danmark.

Danske Bank sælger afdeling i Estland. Afdelingen, der står for at håndtere udlån til virksomheder og den offentlige sektor, vil blive solgt til det estiske finanshus LHV Pank. Salget forventes at blive færdiggjort i oktober. Danske Bank har tidligere også solgt sine privatudlån i Estland til LHV Pank.

Politiet i Minneapolis vil blive afviklet og genopbygget. Det fortæller byrådspræsident Lisa Bender til CNN. Det var i Minneapolis, at den sorte amerikaner George Floyd blev anholdt og kvalt af en politibetjent for nu to uger siden. Ni ud af 13 byrådsmedlemmer har stemt for afviklingen, der blandt andet vil føre til, at midler flyttes fra politiet til ”samfundsbaserede strategier”.

New Zealand har udryddet COVID-19. Det kunne en begejstret premierminister Jacinda Ardern meddele mandag, efter New Zealand for første gang siden februar ikke har registreret nogen aktive smittetilfælde. Newzealændere kan nu se frem til en omfattende genåbning af landet efter 75 dage med nedlukning og restriktioner. Grænserne vil dog foreløbigt fortsætte med at være lukkede. New Zealand har i alt haft 1.154 bekræftede smittetilfælde og 22 dødsfald fra COVID-19.

Et sidste ord

Nogen har redigeret animationsfilmen Shrek, således at den nye version kun medtager de dele, hvor nogen i filmen udtaler bogstavet ”E”. Vi kan nu officielt konstatere, at coronakrisen har gjort os allesammen sindssyge.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12