8. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Fængsel er kun for de fattige

Glædelig kvindernes internationale kampdag! Vi vil gerne starte dagen med en lille historie, som vi synes er en fin lille allegori på, hvorfor der stadig i allerhøjeste grad er brug for 8. marts. For en lille uge siden løb det årlige Omloop Het Nieuwsblad-cykelløb af stablen i Belgien, og desværre blev 2019-udgaven lidt af en […]

Kære læser

Yes, ligestillingen er en ”must-win-battle”

Vejen til erkendelse. Det er stærkt og rørende at se, hvad Kvindernes Internationale Kampdag kan i 2019. På Instagram har den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg her til morgen lagt et billede ud til sine 425.000 følgere. Det er et foto af hende og hendes lillesøster, da de var små for ganske få år siden. […]

Spisesedlen

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) afbrød gymnasiebesøg. Elever kastede med mønter og råbte ‘luder’. Det var på Ørestads Gymnasium i København i selskab med sognepræst Kathrine Lilleør, hvor eleverne skulle diskutere demokratisk dannelse. Det har de stadig til gode.

Danmark skal lede nyt NATO-hovedkvarter. Der er tale om alliancens  ”knytnæve mod øst”, der knopskyder fredag, når der indvies nyt divisionshovedkvarter ved byen Adazi nordøst for Letlands hovedstad, Riga. Danmark har påtaget sig ledelsen af det nye hovedkvarter, der skal stå for en del af NATO’s operative planlægning samt træne og støtte de baltiske landes forsvar.

Kinas regering støtter Huawei mod USA. Det siger den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, på et pressemøde, skriver nyhedsbureauet Reuters. Den kinesiske elektronikgigant sagsøgte torsdag USA’s regering for at have indført restriktioner mod Huawei på det amerikanske marked. Wang Yi understreger, at Kina tager ”alle nødvendige midler” i brug for at beskytte det kinesiske folk og de kinesiske virksomheder.

Viktor Orbán vil trække sit parti fra den konservative EPP-gruppen i EU-parlamentet. Det truer han med, efter otte europæiske partier har krævet, at det ungarske parti Fidesz, som premierminister Viktor Orbán står i spidsen for, bliver smidt ud af den borgerlige EU-gruppe EPP. Partierne har skrevet til gruppens formand med krav om en suspendering på grund af store politiske uenigheder.

Margaret Atwood lancerer fortsættelse til En Tjenerindes Fortælling (The Handmaid’s Tale). En passende nyhed i dag, selv om fortsættelsen har været kendt et stykke tid. I dag står det dog klart, at den får premiere den 9. september ved et arrangement på National Theatre i London.

Et sidste ord

Måske ved du det ikke, men du kender helt sikkert Lars Thiesgaard. Han er Danmarks ukronede dubbingkonge, og der er ikke en tegnefilm, han ikke har lagt stemme til. I år har han 30-års jubilæum, og podcasten ”MED DANSK TALE” har fundet en af hans første skuespillerpræstationer frem.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12