8. november 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Verdens ensomste forfatter

Hvis du er en lille smule aktiv på de sociale medier eller af og til deltager i den offentlige debat, ved du selvfølgelig godt, hvad en shitstorm er. Nogle erklærer sig uenige med dig, men ikke bare uenige. Deres mishag er så fundamentalt, at de sætter spørgsmålstegn ved din opholdstilladelse på planeten. Flere følger efter. […]

Kære læser

Donald Trump vender forsvar til angreb – men måske er det for sent

Trump i knæ. Krigen om sandheden fortsætter i USA. Den amerikanske præsident Donald Trump er ved at blive tvunget i knæ af demokraternes bestræbelser på at sætte ham for en rigsret. Sagen handler om præsidentens telefonopkald til sine ukrainske kollegaer. Trumps politiske modstandere påstår, at han har forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde […]

Spisesedlen

USA og Kina enige om at rulle told tilbage. Som ”første fase” i en handelsaftale er de to lande blevet enige om at rulle mange af de tariffer tilbage, som de hver især har lagt ned over importen af hinandens varer. Tilbagerulningen af tarifferne kommer til at ske i flere faser. En talskvinde fra Det Hvide Hus siger, at USA nu er ”meget, meget optimistiske” for udsigterne til en aftale, der vil sætte en stopper for handelskrigen.

New York Times: Bloomberg vil være præsident. Den amerikanske avis mener at vide, at tidligere borgmester i New York City Michael R. Bloomberg muligvis vil annoncere sit kandidatur til præsidentvalget i weekenden. En rådgiver har fortalt til avisen, at den 77-årige rigmand i ugevis har overvejet, om han skal stille op mod de 17 andre demokratiske præsidentkandidater.

Danske dyretransportører tiltalt for hundredvis af regelbrud. Fynsk politi har tiltalt 11 danske vognmænd og speditører for mere end 1.000 tilfælde af brud på reglerne for, hvordan dyr må transporteres i lastbiler i mere end otte timer. Overtrædelserne er ifølge anklageskriftet sket over en periode på to et halvt år, og de fleste anklagepunkter handler om, at transporttiden for svin eller kvæg har været for lang.

Der bor nu flere på Sjælland end i Jylland. Ifølge Danmarks Statistik bor der nu 2.642.180 indbyggere i Jylland, hvilket er lidt mindre end på Sjælland, hvor der bor 2.646.379 personer. Det er første gang nogensinde. Det er især København og omegnskommunerne, som har været med til at øge den sjællandske befolkning i de seneste år.

Studerende i Hongkong død efter fald. Den studerende fra Hongkongs Universitet er i dag blevet meldt død, efter han i starten af ugen faldt fra et parkeringshus under en politioperation. Den studerendes død frygtes at forværre situationen i Hongkong, hvor mange af demonstranterne giver politiet skylden for den studerendes død.

Et sidste ord

Julen nærmer sig, og det bliver svært at undgå at høre José Felicianos ”Feliz Navidad”. På det her klip fra svensk tv synger han Stings sang ”Every Breath You Take”, og ærligt talt – det lyder helt forfærdeligt. Det værste er, at Sting sidder på første række! Så er det om at finde en grimasse, der kan passe. Det lykkes for den svenske kronprinsesse.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12