8. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Klamme hænder kvæler centrum

Sikke et radikalt plot twist. ”Det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår”, fortalte den nu tidligere leder for Radikale Venstre Morten Østergaard i går foran Den Sorte Diamant i København, hvor folketingsgruppen forgæves havde forsøgt at skjule sig for pressen for at holde gruppemøde. Forud for mødet […]

Kære læser

Solen er gået ned for Gyldent Daggry

Så klappede fælden. Efter en fem år lang retssag er det græske parti Gyldent Daggry blevet kendt skyldige i at drive en kriminel organisation. Partiet, der tidligere har været Grækenlands tredjestørste, er blevet kastet på porten. Sammenlagt har 68 mennesker været på anklagebænken, inklusive hele Gyldent Daggrys lederskab. Partileder Nikos Michaloliakos kan efter alt at […]

Spisesedlen

Morten Østergaard går af. Den nu tidligere radikale leder meddelte i går pressen, at han forlader posten som politisk formand for sit parti. Det sker som følge af en sag om sexistiske krænkelser internt hos de radikale. Østergaard fortalte, at han for næsten 10 år siden lagde en hånd på sin partifælle Lotte Rods lår. Ifølge partiet var det dog ikke selve sagen, der fældede Østergaard, men den efterfølgende håndtering, hvor det blev holdt hemmeligt, at han selv var krænkeren. Sofie Carsten Nielsen er ny formand.

Pence og Harris i sober debat. Vicepræsident Mike Pence og vicepræsidentkandidat Kamala Harris mødtes i nat dansk tid til debat. Debatten var helt anderledes afdæmpet sammenlignet med sidste uges debatsammenstød mellem præsident Donald Trump og udfordrer Joe Biden. Især spørgsmålet om USA’s håndtering af coronavirussen fyldte i debatten mellem Harris og Pence.

Klap i numsen på Slagelse Rådhus. Morten Østergaard blev den første, men næppe den sidste. I Slagelse har udvalgsformand Sofie Janning (S) fortalt om, hvordan hun er blevet klappet i numsen, og nu indrømmer Steen Olsen (S), at det var ham, der gjorde det. Han husker dog ikke selv episoden. ”Jeg mindes ganske enkelt ikke den situation. Og det er ikke for at rende fra mit ansvar,” lyder det fra Olsen.

Fremad mod graven. Simon Emil Ammitzbøll-Bille opgiver sit politiske projekt Fremad. Efter folketingsvalget i 2019 afhoppede Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance og stiftede i stedet partiet Fremad sammen med Christina Egelund, der også havde meldt sig ud af Liberal Alliance. Men nu fortæller Ammitzbøll-Bille, at han ikke kan få ledelsen af det nye parti til at hænge sammen med familielivet. Ammitzbøll-Bille bliver i Folketinget som løsgænger, men lægger op til, at han muligvis snart er færdig i politik.

Mundbind gjort obligatorisk i Italien. Italienerne må nu ikke længere gå en tur på gaden uden at dække en del af deres ansigt med et mundbind. Ligeledes skal italienerne bære mundbind indendørs, med mindre der er tale om private hjem. Italien er lige nu langt fra det europæiske land, der er hårdest ramt af corona, men antallet af smittede stiger støt, og den obligatoriske brug af mundbind er et forsøg på at undgå endnu en nedlukning.

Et sidste ord

Endnu en dag, endnu en omgang voldsomme nyheder. Se en video med verdens mindste kat, og så har du ro i sjælen igen med det samme. Ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12