9. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

I høgenes kløer

Man kan sige meget om USA, men et subtilt land, det er det altså ikke. Således heller ikke, når de skal finde på udenrigspolitiske metaforer. Når man skal beskrive, hvor krigsliderlig en amerikansk beslutningstager er, gør man det ved at tildele vedkommende en fuglerace. Der er høgene, de aggressive rovfugle, og så er der duerne, […]

Kære læser

DF’erne kan kendes på deres venner i Bruxelles

Højreskred: Før briterne overhovedet har sagt farvel til EU-samarbejdet, er Dansk Folkeparti blevet skubbet et ordentligt nøk længere til højre. Efter en periode, hvor DF’erne har siddet i parlamentarisk gruppe i Bruxelles og Strasbourg med bl.a. de konservative fra Storbritannien, har partiet nu allieret sig med tre andre EU- og indvandringskritiske partier – anført af […]

Spisesedlen

Trump stempler Irans revolutionsgarde som en terrorgruppe. Det er første gang i USA’s historie, at de sætter dele af en anden nations militær på terrorlisten. Trump fortalte i en meddelelse, at beslutningen er en ”anerkendelse af den realitet,” at den iranske stat støtter terror, og at revolutionsgarden tager aktivt del i terroroperationer. Iran har som modsvar stemplet dele af USA’s militær som en terrororganisation.

Postnord fyrer direktør. En enig bestyrelse har valgt at fyre den øverste chef for den dansk-svenske postgigant Postnord. Den nuværende landechef for Postnord Sverige, Annemarie Gardshol, tiltræder i stedet som konstitueret koncernchef. I 2018 omsatte det skandaleramte Postnord for 37,7 mia. svenske kroner og fik et nettounderskud på 1,1 mia. svenske kroner.

Varmen forandrer Arktis for altid. Forskere har analyseret udviklingen i Arktis henover 46 år og konkluderer, at ”klimaforandringerne er på steroider”. Der er allerede blevet grønnere, det regner oftere, og blomsterne springer pludselig ud tidligere på året. Perspektivet er dystert: Specialiserede dyr, planter og insekter, der i dag lever i Arktis, er ved at blive erstattet af arter, der normalt lever længere sydpå.

Theresa May mødes med Merkel og Macron. Den britiske premierminister tager i dag på charmeoffensiv til Tyskland og Frankrig for at overbevise lederne af de to europæiske stormagter om, at der er brug for endnu en udsættelse af brexit. EU’s ledere mødes i morgen på et topmøde for at beslutte, hvorvidt man vil tillade udsættelsen. Senest har chefforhandleren for EU antydet, at briterne nok ikke får en lang udsættelse med mindre de går med i en toldunion.

Fire ud af fem pædagoger mangler tid. De senere års besparelser i de kommunale daginstitutioner betyder, at langt de fleste pædagoger nu savner tilstrækkelig tid til børnene, viser en ny undersøgelse. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) erkender problemet men afviser fortsat at indføre minimumsnormeringer, som tusindvis af forældre demonstrerede for i weekenden.

Et sidste ord

At få notifikationer på sin mobil fra BBC Science er tilsyneladende som at have en spørge-Jørgen i lommen. Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12