9. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dommedag Un

Kim Jong-un og Donald J. Trump er et makkerpar fra helvede. Nordkoreas 33-årige provo-diktator og USA’s 71-årige reality-præsident risikerer at udløse dommedag. Dommedag nu. 9. august er en modbydelig dato: 9. august 1945 kastede et amerikansk B29-Superfortress-fly en mindre atombombe – med navnet ’Fat Man’ – ned over den japanske industriby Nagasaki og dræbte øjeblikkeligt […]

Kære læser

Skandaler, korruption og oprør mod førstedamen

Macron gik til valg på at bekæmpe den omfattende korruption i fransk politik. Nu er hans egen regering blevet ramt af korruptionsskandaler, og Macron måtte se sig nødsaget til at fyre fire ministre på bare 48 timer. Samtidig har præsidenten selv fået viklet sig ind i anklager om nepotisme og hykleri, fordi han har lovet at gøre sin kone til officiel førstedame af Frankrig. Alt imens vælgerne bliver mere og mere utilfredse.

Det bedste vi har set

Rolling Stones-forsangeren Mick Jagger har sendt to nye sange ud i eget navn, og der er videoer til. I dag ser vi på nummeret ‘England Lost’, som vi godt kan lide. Men efter at have læst omtalen af den, er vi blevet usikre på vores Mick Jagger-dømmekraft. Er sangen latterlig?

Spisesedlen

Bil kører ind i franske soldater. Klokken 8.15 i morges kørte føreren af en BMW bevidst ind i en gruppe franske soldater i den parisiske forstad Levallois-Perret. Bilen sårede seks soldater. ”Det er et afskyeligt angreb,” udtaler borgmester Patrick Balkany til Reuters. Føreren er flygtet, og ifølge Le Parisien er en større politiaktion i gang med at lokalisere køretøjet.

DF afviser at hæve grænsen for topskat. Forud for de kommende skatteforhandlinger melder Dansk Folkeparti nu klart ud, at de ikke vil være med til at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat. Ifølge partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, er ”tiden ikke til at sænke skatten for dem, der tjener mest”. Alligevel tror Konservative på, at de kan overtale regeringens støtteparti.

To embedsmænd mister jobbet efter kvotesag. Gårsdagens sag om mangelfuld administration af fiskekvoter, der har kostet minister Esben Lunde Larsen (V) ansvaret for fiskeri, får nu også konsekvenser for to ledende embedsmænd med ansvar for kvotefiskeri. Landbrugs- og Fiskeristyrelsen bekræfter over for Politiken, at kontrol- og fiskeridirektøren og fiskerikontrolchefen er blevet frataget deres stillinger.

Venezuelas nye forfatningsråd erklærer sig for øverste magt. Den nye forfatningsgivende forsamling i Venezuela siger, at den nu sidder på magten i landet og dermed er landets øvrige statsmagt overlegen. Udmeldingen møder stor modstand fra andre landes regeringer, der ikke vil anerkende forfatningsrådets magt og udtaler, at ”Venezuelas nye forfatningsråd repræsenterer et sammenbrud af landets demokratiske orden”.

Disney sløjfer Netflix. Den amerikanske massemediegigant Disney har meldt ud, at den fra 2019 vil fjerne sine film fra streamingtjenesten Netflix. I stedet vil Disney lancerer sin egen tjeneste. Disneys administrerende direktør udtaler, at firmaet på den måde vil få ”langt større kontrol over egen skæbne i et hurtigt skiftende marked”. Siden 2016 har Netflix ellers haft en god deal om eneret på streaming af Disneys film. Efter udmeldingen tirsdag er både Netflix’ og Disney’s  aktier faldet med over 3 procent.

Et sidste ord

Kan du huske 50 Cent? En af de største rap-stjerner på kloden for en otte år siden, før Kanye og alle de andre overhalede ham. Nå, men han kan stadig, og han er ikke uden humor, kan man se i denne lille video, hvor han svarer på kommentarer til sin gamle video ‘Candy Shop‘. Det handler både om metaforer for penis, interracial dating og porno. Og så viser det sig, at man godt kan blive såret, selv om man er en rigtig rapper.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12