9. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Højrefløjen er udraderet – og hverdagen tilbage

Briterne har demonstrativt vendt ryggen til det yderste højre ved gårsdagens parlamentsvalg, som giver den konservative Theresa May mulighed for at fortsætte med en skrøbelig koalitionsregering. Det svækkede Storbritannien er kastet ud i en usikker periode, hvor forhandlingerne om EU-udmeldelse kan blive endnu vanskeligere.

Kære læser

Guldægget hos Dong

Her følger fjerde episode af Føljetons gennemgang af den 65 sider lange undersøgelse om det delvise salg af DONG Energy til bl.a. Goldman Sachs detaljeret. Beretningen holdes op mod anden viden, herunder flere års aktindsigt, der som mange vil vide, har været stærkt begrænset og papir for papir udsat for enorme mængder af sorte overstregninger.

Det bedste vi har set

Årets udgave af Kraks Blå Bog er netop udkommet. Selv om bogen som seriøst opslagsværk for længst er blevet overhalet af Wikipedia, opfattes den i visse kredse stadig som en institution og er for mange også et statussymbol på linje med halskæder, fingerringe og amuletter. I år er 178 nye kendte blevet optaget i bogen. Føljetons Oliver Stilling forsøger at finde ud af, hvem de er.

Spisesedlen

Fyns Politi har sigtet en pensioneret fynsk overlæge for at have hjulpet patienter med at tage deres eget liv. Der er ikke oplysninger om, i hvor mange tilfælde lægen mistænkes for at have bistået patienter til at tage deres eget liv, men han har fungeret som medlem af gruppen ”Læger for Aktiv Dødshjælp”, der ønsker, at aktiv dødshjælp skal gøres lovligt i Danmark. Der er ni læger i gruppen, som alle skal have hjulpet kronisk syge patienter med at gøre en ende på deres liv.

Ny dansk udenrigspolitisk strategi nævner ikke USA. Regeringen fremlagde i går en ny strategi for cybersikkerhed. De nye initiativer i regeringens strategipapir ‘Pejlemærker for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik 2017-2018’ indeholder blandt andet nye generalkonsulater i Silicon Valley og Houston, en ny ambassade i Algeriet og flere folk til de centrale EU-ambassader og til ambassaden i Moskva. USA eller Trump blev ikke nævnt med et ord.

Qatar nægter at række hånden frem til Saudi-Arabien. Bahrain, Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og flere andre lande har lukket de diplomatiske kanaler til Qatar efter anklager om, at de støtter militante islamister og Saudi-Arabiens ærkefjende Iran. Men det lille land giver sig ikke. ”Vi er en platform for fred – ikke for terrorisme. Denne strid truer stabiliteten i hele regionen,” siger udenrigsminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

USA-støttede tropper indledte i går kampen om IS’ selvudnævnte hovedstad Raqqa. Der er tale om saudiske og kurdiske tropper, og mange håber på og regner med, at det sammen med kampen om irakiske mosul bliver det, der definitivt kan knække IS.

Simon Emil Ammitzbøll (LA) har fundet kærligheden igen. Denne gang i en kvinde. Hov, læste du virkelig det her i Føljeton?! Rager det egentlig nogen? Måske ikke, men vi synes nu, det er en fin lille nyhed alligevel.

Et sidste ord

Er du med på den verdensomspændende fidget spinner-bølge? Det er denne hund i hvert fald. Hvis den kan det her, så kan du også.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12