9. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Luk Aftenshowet

Vi skal have en snak om andedammen, men for at det hele ikke skal virke for indebrændt, starter vi et andet sted, ja, faktisk helt ovre på den anden side af kloden. Det overordnede tema kan vi jo sige er ‘inkompetence’ eller i bedste fald ‘systemfejl’, men historien her fra Down Under har nu faktisk […]

Kære læser

Mennesket er ved at udrydde sig selv

Os og naturen. Hvis der er noget, vi mennesker er gode til, så er det at se naturen som en idealtilstand, der ligger uden for os selv. Det var eksempelvis det, vi gjorde under romantikken, hvor naturen blev idealiseret som et ypperligt modstykke til industrialiseringens overgreb, og guldaldermalerne kunne stå og kolorere det ene landskabsmaleri efter […]

Spisesedlen

Ekstraregning til supersygehus på én milliard. Ifølge DR Østjylland viser et nyt notat, at ekstraudgifter relateret til det nye supersygehus i Skejby ved Århus løber op op i én milliard kroner. Det har fået regionsrådsformanden i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) til at bede politikerne på Christiansborg om en økonomisk indsprøjtning på 600 mio. kroner. Allerede i starten af april fortalte hospitalsdirektøren, at det nye supersygehus risikerer et underskud på 425 mio. kroner i 2019. Det vil føre til besparelser.

Løkke lover velfærd for 69 milliarder kroner. Allerede på anden dag af valgkampen åbnede statsministeren for pengeposen, da han gav et ”velfærdsløfte” og lovede at afsætte 69 mia. til såkaldt ”kernevelfærd.” De to andre regeringspartier har afvist Løkkes løfte og opfordrer ham til at bruge pengene på skattelettelser i stedet, ligesom økonomer har kritiseret Løkkes løfte for at være ”optisk bedrag”.

Retsudvalg: Amerikansk justitsminister udviser foragt for parlamentet. Et retsudvalg i Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at ville kende justitsminister William Barr skyldig i at udvise foragt for Kongressen. Kritikken kommer, efter justitsministeren kun har offentliggjort dele af ruslandsundersøgelsen, og Trump har blokeret for, at resten af undersøgelsen kan offentliggøres. Senere skal hele Repræsentanternes Hus stemme om, hvorvidt de mener, Barr har udvist foragt for Kongressen.

Bagmandspolitiet sigter 10 tidligere Danske Bank-chefer. I forbindelse med efterforskningen af hvidvaskskandalen i Danske Banks estiske filial har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i alt sigtet 10 tidligere ledende medarbejdere i Danske Bank. Alle de tidligere chefer har ligeledes fået ransaget deres hjem. Sigtelserne handler om overtrædelser af hvidvasklovgivningen.

Donald Trump Jr. stævnes af Senatets efterretningsudvalg. Den amerikanske præsidents søn er blevet bedt om at møde op for at svare på spørgsmål om sin kontakt med Rusland. Efterretningsudvalget vil have Trump Jr. til at uddybe en forklaring, han gav til Senatets retsudvalg i september 2017. Forklaringen, der omhandler hans involvering i planerne om at bygge et Trump Tower i Moskva, er nemlig efterfølgende blevet modsagt af Trumps tidligere advokat Michael Cohen.

Et sidste ord

I Star Wars-filmene kan den pelsede ”wookiee” Chewbacca kun kommunikere gennem sit eget råbende sprog. Men under optagelserne snakkede skuespilleren inde i Chewbacca engelsk for at give de andre skuespillere noget at ”spille op imod.” Det er ret absurd at observere.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12