9. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mænd er nogle svin …

… Og det passer desværre. Vi er ikke meget for at indrømme det, men det har været endnu en slem weekend for det mandlige kønshormon og mændenes dømmekraft. Det er ikke, fordi den plejer at være helt i top, men det er, som om sagerne har hobet sig op hen over weekenden: For første gang talte en […]

Kære læser

Propagandakrigen om Catalonien

Da alverdens medier – inklusive Føljeton – sidste mandag rapporterede om balladen, der havde været i forbindelse med folkeafstemningen om uafhængighed i Catalonien, var der en tendens til lidt tilfældig omgang med fakta. Flere nuancer havde klædt dækningen i de første 24 timer, som i høj grad kom til at handle om politivold mod en lokalbefolkning, som blot ønskede at gøre deres […]

Spisesedlen

Merkel indgår aftale om begrænsning af flygtninge. Kanslerens parti, CDU, blev søndag aften enige med det bayerske søsterparti CSU om en maksgrænse på 200.000 nye flygtninge til Tyskland. Aftalen giver Merkel mulighed for at begynde regeringsforhandlinger med partierne FDP og De Grønne.

København bliver vært for Worldpride i 2021. Arrangementet vil strække sig over ti dage og forventes at kunne tiltrække op mod en halv million deltagere. Worldpride er en årlige fest for LGBTQ-miljøet. I 2017 blev den afholdt i Madrid.

USA og Tyrkiet i diplomatisk visum-krig. Både USA og Tyrkiet har suspenderet visa-udstedelse for hinandens borgere. Baggrunden for den diplomatiske krise er Tyrkiets anholdelse af en tyrkisk statsborger, der arbejdede på det amerikanske konsulat i Istanbul. Den anholdte beskyldes for at have taget del i det tyrkiske kupforsøg i 2016. Krisen har fået den tyrkiske lira til at falde.

208 dage efter valg: Hollandsk regering på plads. Regeringen forventes præsenteret i dag, godt 7 måneder efter hollænderne var til valg. Regeringen bliver en koalition mellem 4 partier; det liberalkonservative VVD, det progressive D66 og de to kristne partier CDA og Kristen Union. De 4 partier har tidligere været meget uenige.

Enhedslisten kan nu vælte rød regering. Tidligere har Enhedslisten betingelsesløst peget på en rød regering, men i weekenden stemte Enhedslistens hovedbestyrelse for en ændring af partiets parlamentariske principper, der gør det muligt at vælte en rød regering, hvis den ikke fører en tilstrækkelig rød politik. Partiet kan nu ligeledes stille krav for overhovedet at pege på en statsminister.

Et sidste ord

Hvad ville der ske med akvarier, zoologiske haver, dyreskuer osv., hvis menneskeheden pludselig ikke var mere? Vi forestiller os, at delfinen ville køre den business videre, bare på havoverfladen, hvor vandtætte akvarier ville flyde rundt med egern, geder, og hvad hjertet ellers begærer af dyr. Interessen er der i hvert fald.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12