Den 18. juli 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En tid, journalisterne har fundet på

Solen har efterhånden fået brændt sig igennem de tykke danske skyer, og når det sker, får vi her på redaktionen ofte et brændende ønske om, at der virkelig fandtes en agurketid. At der virkelig fandtes en tid, hvor hele verden gik ned i gear og kiggede lidt på sig selv og sin smukke natur i […]

Det bedste vi har set

Læbestift på en gris

Det helt ufatteligt overlegne magasin The New Yorker har interviewet Donald Trumps ghostwriter og taleskriver Tony Schwartz, der er så fuld af fortrydelse og vanvittige historier. ”Jeg har lagt læbestift på en gris,” siger han til magasinet. ”Jeg føler en afgrundsdyb fortrydelse over at have bidraget til at få Trump til at fremstå mere indbydende, end han er. Jeg tror helt oprigtigt, at hvis han får koderne til atombomberne, så er der en stor sandsynlighed for, at det vil betyde enden på civilisationen.”

I går gav han i øvrigt, sit første interview sammen med sin vicepræsidentkandidat Mike Pence, der dog dårligt fik lov at svare på sine spørgsmål.

Aarhus – Danish for afradikalisering

Nogle gange må man til det store udland for at få øje på, hvor superdygtige vi egentlig selv er. For nylig har den hæderkronede amerikanske radiostation National Public Radio været på besøg i Aarhus for at se, hvordan det med afradikalisering egentlig skal gøres. I Aarhus kan de bare det gylle, som man siger. Herligt opløftende i en tung tid. Århus – Danish for afradikalisering.

Spisesedlen

8.000 betjente på tværs af Tyrkiet er blevet fjernet fra deres job efter kupforsøget. Yderlige 6.000 er tilbageholdt, og 2.700 dommere og anklagere er blevet fyret og krævet tilbageholdt. Præsident Recep Tayyip Erdoğan overvejer i skrivende stund at genindføre dødsstraffen i landet. Det er ikke meget feriestemning i Tyrkiet.

Nye målinger spår dødt løb mellem Donald Trump og Hillary Clinton. Med sin nyudnævnte vicepræsidenkandidat Mike Pence ved sin side og blikket rettet mod et forestående republikansk konvent har Donald Trump halet ind på Hillary Clintons forspring i meningsmålingerne. Det er dog ret forventeligt. Men på den anden side helt uforudsigeligt, hvad der kommer til at at ske i den mest uortodokse amerikanske valgkamp i nyere tid.

Tre betjente er dræbt og flere andre ramt af skud i Baton Rouge i den amerikanske delstat Louisiana. Gerningsmanden er på fri fod, og der er i øjeblikket en større menneskejagt i gang. Mordene er allerede blevet set som en forlængelse af de racespændinger mellem sorte og politi, der er intensiveret de seneste måneder (ja, og år desværre).

Myndigheder kan stadig ikke koble Nice-angriber med IS. Men forbindelsen kan ikke udelukkes, siger minister. Gerningsmanden er identificeret som den 31-årige fransk-tuneser Mohamed Lahouaiej Bouhlel. IS hævder at stå bag angrebet og har udtalt i en erklæring, at det var en af gruppens ”soldater”, der udførte det. Mindst 84 er dræbt – heriblandt 10 børn

Dansk Folkeparti vil stramme omstridt smykkelov markant. Den såkaldte smykkelov, der lader myndighederne fratage flygtninges værdier, skal være strammere, mener DF. ”Vi foreslår også, at man skal have mulighed for at tilbageholde ydelser fra det offentlige, hvis man konstaterer, at en asylansøger har økonomiske midler placeret på udenlandske bankkonti eller eksempelvis har ejendom i udlandet – eksempelvis i sit hjemland,” siger Martin Henriksen til DR Nyheder. Manden, der i hvert fald aldrig har troet på argurketiden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12