Fredag 21. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Miraklet i mørket

Det stopper aldrig. Men livet går videre. I de seneste år har Frankrig været udsat for så mange bestialske terrorangreb, at det efterhånden må betragtes som et sekulært mirakel, at moderlandet for liberté, égalité og fraternité stadig kan holde sig selv sammen som et åbent demokrati. Andre lande, der har været under tilsvarende angreb, er […]

Kære læser

Fyrsten 

Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange politikere, der siger, at de slet ikke er politikere. Emmanuel Macron er ingen undtagelse – ”pas un homme politique”. Og det på trods af, at han til fulde mestrer det beskidte magtspil i Paris. I denne uges føljeton om den mangefacetterede franske præsidentkandidat har vi haft kig på retfærdighedskæmperen, æstetikeren og kapitalisten. I dag er vi nået til fyrsten, og vi begynder ved mordet på Cæsar.

Det bedste vi har set

To album stikker ud som de to bedst anmeldte plader i de sidste 20 år – de er begge lavet af den unge Compton-rapper Kendrick Lamar. Den ene udkom i denne uge.

Spisesedlen

Stilladsarbejdere blokerer 3F’s hovedkvarter. Cirka 100 stilladsarbejdere og andre bygningsarbejdere tog fredag morgen opstilling foran fagforeningen 3F’s hovedkvarter i København for at udtrykke deres utilfredshed med nye overenskomster på det private arbejdsmarked, som blev forhandlet på plads i går. ”Jeg mener ikke, at fagforeningen hører medlemmerne, men kører bare deres eget ræs,” siger stilladsarbejder Jakob Skifter til DR.

Milliardbøde til Deutsche Bank. I december fik den tyske investeringsbank en bøde på 50 milliarder kroner for sin udåd i forbindelse med finanskrisen. Nu har den amerikanske centralbank idømt Deutsche Bank en bøde på 157 millioner dollars for at have spekuleret med egne handler og dermed forbrudt sig mod den amerikanske bankverdens såkaldte Volcker-regel.

Tjetjensk leder benægter, at homoseksuelle bliver forfulgt. Ifølge den uafhængige russiske avis Novaya Gazeta er mere end 100 tjetjenske mænd i forbindelse med en massiv kampagne mod homoseksuelle blevet pågrebet og tilbageholdt, og mindst tre er dræbt. Men det passer slet ikke, siger Tjetjeniens leder, Ramzan Kadyrov. Novaya Gazeta har angiveligt modtaget flere trusler fra tjetjenske islamistister, siden avisen første gang skrev om det for nylig.

Internettet er tilbage i Cameroun. Efter 93 dages blackout har den engelsktalende del af Cameroun fået internettet tilbage. Den afrikanske stats præsident Paul Biya og hans franskdominerede regering slukkede uden varsel for internettet i januar ved at lægge pres på internetudbydere. Det engelsktalende mindretal havde demonstreret mod økonomisk og politisk diskrimination.

Syntetisk brusk til knæ kan nu tages i anvendelse. Et nedslidt knæled er svært at reparere. Men amerikanske forskere på Duke University i North Carolina har  med en 3D-printer skabt syntetisk brusk, som kan passe ind i et knæled. Det betyder, at kirurger snart vil kunne printe brusk, som passer perfekt til patientens anatomi.

Et sidste ord

Lige meget om du kender den amerikanske politiker Ron Paul eller ej, så er det her sjovt. Ron Paul er en crazy knark, helt ude til højre i det republikanske parti, som gerne så efterretningstjenesterne og skattevæsenet nedlagt. Funny or Die har mundaflæst ham, så det, han siger, passer bedre til hans ansigtsudtryk.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12