26. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Våbenkapløbet er i gang

Spænd sikkerhedshjelmen! Fredsdividenden efter ophøret af Den Kolde Krig er løbet ud, og i de kommende år vil både Danmark og de snart 28 andre Nato-lande blive kastet ud i en periode med ekstrem turbulens: Militærudgifterne i Europa er ved at blive skruet hidsigt op, ja, og kan måske ende på helt op mod en […]

Kære læser

Nord Stream splitter den tyske regering

Nord Stream 2 er en økonomisk lukrativ aftale for Tyskland, da 30 procent af gassen til Europa vil strømme igennem landet. Kansler Merkel har kaldt projektet for ren forretning, men flere af hendes partikolleger fra CDU er uenige. Hos regeringspartneren SDU er man mere positivt indstillet over for rørledningen og det russiske regime.

Det bedste vi har set

Politisk kunst er pinlig. Sådan har den konventionelle middelklasse-logik lydt i årevis. Protestsangerne forsvandt for mange år siden – lige indtil Donald Trump trådte ind på scenen. Her er en top-5 over de mest interessante anti-Trump-sange, der er blevet lanceret siden valget.

Spisesedlen

Støjberg blev rådgivet om lovbrud. Udlændingeministeren har fået klar rådgivning på skrift af sine embedsfolk og er dermed blevet advaret mod at tvangs-adskille unge asylpar i strid med reglerne, siger to førende eksperter i offentlig forvaltning.

CO2-udslip fra danske biler stiger. For tredje år i træk vokser bilernes udledning af drivhusgasser i Danmark, viser ny statistik. Salget af biler stiger så hurtigt, at det mere end opvejer, at de nye biler kører længere på literen.

Terror stjæler dagsorden i britisk valgkamp. Labours formand Jeremy Corbyn har skabt ravage på hjemmefronten ved at hævde, at Storbritanniens deltagelse i krige i Mellemøsten har øget terrortruslen – som det senest skete med massemordet ved en popkoncert i Manchester.

Hver femte bistandsklient har været anbragt. Andelen af kontanthjælpsmodtagere, som har været anbragt uden for hjemmet i deres barndom eller ungdom, er fire gange så høj som i befolkningen generelt, viser ny undersøgelse. Eksperter peger på, at de har brug for hjælp til andet end at komme i job.

Svømmehaller hælder mere klor i vandet. Folk er blevet dårligere til at vaske sig korrekt, inden de skal i svømmehallen: Folk er blevet mere blufærdige og vil ikke bade med andre. Derfor må klormængden øges for at dræbe  bakterierne i vandet.

Et sidste ord

Der har været talt en del om Trumps håndtryk og om, hvem han trykker i hånden hvornår, men det lader til, at Frankrigs Emmanuel Macron har fundet en vej rundt om det. Næsten da.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12