Mandag 20. marts 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det skal nok gå

For nylig var den tidligere filmskolerektor og tv-mand Poul Nesgaard gæst i komikeren og psykoterapeuten Finn Nørbygaards samtaleprogram Finnsk terapi på Radio24syv. Her fortalte han, at han havde snakket med sin kone om, at hvis han døde først, og hun stod der ved hans kiste til begravelsen, så skulle hun sige til de fremmødte, at der […]

Kære læser

Vermund-komplekset: it’s alive!

I efteråret satte Føljeton sig for at bygge Pernille Vermunds afgangsprojekt fra Arkitektskolen i København. Da Nye Borgerliges leder færdiggjorde sin uddannelse i 2001, var det nemlig med en opgave, der bar titlen ‘Ungdomsboliger for asylansøgere’. Vi fandt den frem fra gemmerne og inviterede aktører fra byggesektoren til at bistå med projekteringen. Det lykkedes et stykke hen ad vejen. Projektet strandede imidlertid inden jul og har siden ligget stille. Nu lader det til, at der atter er kommet vind i sejlene: Projektet kan blive til virkelighed! Det handler denne uges serie om.

Det bedste vi har set

På Dan Turèlls fødselsdag søndag 19. marts overrakte Dan Turèll Selskabet Dan Turèll Medaljen 2017 til digteren Marianne Larsen (f.1951). Seancen fandt sted i Dan Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek. Digteren og forlæggeren Asger Schnack holdt en tale for Larsen, som han kaldte ”en sprogets digter, udadvendt, når det gælder, tro som poesien selv” og ”sandfærdig som duggen en morgen ved en kyst med udsyn over bølger, som var det verber”. Føljeton bringer talen i dag. Nye Marianne Larsen-fans kan stå på her.

Man skulle næsten tro, at The New York Times havde tilbragt lørdag aften på Charlottenborg i København, hvor populismeforsker Jan Werner Müller og propagandafilm-ekspert Erica Kiss så på Det Hvide Hus’ chefstrateg Stephen Bannons dokumentarfilmskarriere sammen med Føljetons Lars Trier Mogensen. I hvert fald bragte de i går en feature, der tog fat om et […]

Spisesedlen

Transportministeriet har siden 2011 været advaret om risikoen ved at indsætte endnu ikke færdigudviklede signaler. Det nye signalsystem ERTMS er endnu ikke færdigtestet, ligesom der endnu ikke er fastlagt krav fra EU. Derfor løber Danmark en milliardrisiko ved at implementere det nye signalsystem på jernbanenettet allerede nu. Ingeniøren har fået adgang til dokumenter, der viser, at Transportministeriet løbende er blevet advaret om risikoen uden at oplyse forligskredsen bag beslutningen om det.

To efterretningschefer skal vidne i sag om samarbejde mellem Trump og Rusland under den amerikanske valgkamp. De to amerikanske efterretningsledere skal vidne for Kongressen i sagen om, at Trump og Rusland skal have samarbejdet om at sabortere Hillary Clintons chancer for at vinde præsidentvalget. Trump kalder efterforskningen en ”heksejagt”, mens Rusland nægter anklagerne. Også Trumps udokumenterede anklager om, at Obama-regeringen skulle have aflyttet ham under valgkampen vil blive berørt.

Flygtningelejre på græske øer er overfyldte. Alene på Lesbos bor 5000 flygtninge i lejre lavet til 3500 mennesker.  Situationen er opstået efter EU’s aftale med Tyrkiet, der blev lavet for at stoppe flygtningestrømmen fra Tyrkiet til EU. Konsekvensen er, at flygtninge nu sidder fast på græske øer under forhold, der ifølge organisationen IRC ”undergraver flygtninge og asylansøgeres rettigheder og udsætter mennesker for fare og mishandling”.

Miljøminister varsler stor forureningsregning til landbruget. Danmark kommer formentlig ikke til at leve op til målsætningen om at reducere udslippet af ammoniak med 24 procent over tre over, som vi ellers har forpligtet os til internationalt. Og det kan blive dyrt for landbruget.

Som et led i at forhindre snyd har Skat indført et system, der indtil videre har stoppet 10.000 rettelser i årsopgørelser. Det nye system kører automatisk og lægger blokeringer ind i borgernes mulighed for at rette i årsopgørelser. Det fungerer ved at krydstjekke oplysninger og dermed stoppe fejl i indberetninger og forsøg på snyd, allerede før pengene bliver udbetalt.

 

Et sidste ord

Selvfølgelig er der en færdselsbetjentenes Michael Jackson – altså en kasketklædt myndighedsperson, der dirigerer trafikken, som om han stod under en discokugle. Hvad der måske er mere overraskende er, at vi skal til Nigeria for at finde ham. Mød Umar Abubakar.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12