Mandag 3. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det er uhyggeligt

Donald Trump, Donald Donald, Donald Trump… På den ene side er det dødssygt, at Trump genererer så meget presse, hver eneste gang han åbner munden eller sender et tweet af sted. På den anden side er det så gakket, at amerikanerne har valgt ham som præsident, at det er svært for medierne ikke at reagere på hans bizarre og […]

Kære læser

De frie mediers kamp i Rusland

I Vladimir Putins Rusland holder Kremls jernnæve med fast greb om medierne. Abstrakte love, afpresning af ejere og et samfund, hvor journalister risikerer liv og lemmer, hvis de kritiserer de forkerte, har lagt en dyne af selvcensur ned over branchen. Men der findes stadig dem, som ikke lader sig kue. Journalist Kristian Lauritzen skriver fra Moskva.

Det bedste vi har set

Den store russiske digter Jevgenij Jevtusjenko er død, 84 år gammel. Han var en markant skikkelse i både litterær henseende og i et koldkrigsperspektiv, og i 1967 læste han op af sine digte ved Studenterforeningens julefest på Aarhus Universitet. Der var meget kultur for pengene dengang.

Spisesedlen

Unge med anden etnisk baggrund end dansk diskrimineres i offentlig transport. En ny undersøgelse foretaget af Københavns Kommune viser, at hver fjerde unge københavner med ikke-vestlig baggrund har oplevet diskrimination og racisme i offentlig transport. Kommunen laver nu i samarbejde med DOT en kampagne, der skal opfordre vidner til at sige fra, når situationerne opstår.

USA kan klare Nordkorea med eller uden Kina. Sådan lyder det fra den amerikanske præsident Donald Trump. Han opfordrer Kina til at hjælpe USA i at stoppe Nordkoreas mulige atomprogram, men siger, at USA ellers vil klare det selv.

10.000 svage ledige er på kontanthjælp uden at få hjælp til at få et job. Over hver tredje langtidsledige på kontanthjælp har i mere end et år ikke været i aktivering. Regeringen kritiserer KL, der siger, at mange er for syge til aktivering. Men den køber socialrådgiverne ikke. De forklarer forholdet med, at de svageste overlades til sig selv.

Calais-lejren genopstår. Det er ellers fem måneder siden, at lejren, der gik under navnet Junglen, blev ryddet af franske myndigheder, men nu samler flygtninge sig igen. 400-500 flygtninge bor nu i området, der benyttes som transit til England. Ifølge franske NGO’er er mange af dem uledsagede mindreårige.

Sundhedspersonalet har fejlet i mindst 24 sager om meningitis. Det viser DR’s gennemgang af patientklager fra år 2000 til i dag. ”I betragtning af hvor få tilfælde vi egentlig ser af meningitis, så er det jo et overraskende højt tal,” siger speciallæge Carsten Schade.

 

Et sidste ord

Man føler lidt med den her papeg… den her fugl. Han prøver så hårdt, og når det ikke virker, og ydmygelsen er total, giver han den et skud mere og prøver endnu hårdere. Man kender typen – og måske kender man det også fra sig selv.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12