Onsdag 12. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gennem arv og ben

En julesang i påsken? Ja, julen varer jo lige indtil i morgen, så i dag begynder vi med andet vers i ‘Dejlig er jorden’: ”Tider skal komme / tider skal henrulle / slægt skal følge slægters gang / aldrig forstummer / tonen fra Himlen / i sjælens glade pilgrimssang”. De sociale hierarkier i dagens Danmark […]

Kære læser

Frygten for den tykke krop

Vi er nået til frygt! Dadadum. Og der er jo masser at være bange for. Så det virker måske ikke som det mest oplagte valg, når vi i dag ser nærmere på frygten for den tykke krop. Netop derfor gør vi det – for noget tyder på, at den tykke krop er forbundet til frygten for både social og fysisk død. Og det forsøger en række kropsaktivister at lave om…

Det bedste vi har set

I sidste uge udkom digteren og forfatteren Lone Hørslevs tiende bog, En ordentlig mundfuld. Det er også hendes første novellesamling. Og hvordan er en af Føljetons yndlingsforfattere så sluppet fra det? Helt klart helskindet. Vi løber fire af avisernes anmeldelser igennem – fra en småsur i Kristeligt Dagblad til en glad i Politiken.

Spisesedlen

Flere og flere nyankomne flygtninge får et arbejde. Det viser mandagens meget omdiskuterede rapport fra Finansministeriet. I 2015 var 10 procent af nyankomne flygtninge i beskæftigelse – i 2016 var det tal steget til 25 procent. Dansk Industri er glade og mener, det ”går den rigtige vej” med integrationen.

Miljøminister Esben Lunde Larsen er igen under beskydning. Det skyldes en netop offentliggjort lydoptagelse fra november, hvor han kalder aktindsigt for en ”sygdom i samfundet”. Aktindsigt er borgernes ret til at få indsigt i sager i den offentlige forvaltning, og optagelsen lækkes, mens regeringen overvejer ændring i offentlighedsloven.

Spillerbus ramt af eksplosioner på vej til Champions League kvartfinale. Spilleren Marc Bartra blev såret, da tre bomber afgik tæt ved det tyske fodboldhold Dortmunds spillerbus, der var på vej til semifinalen i Champions League. Flere medier rapporterer, at der var tale om islamistisk terror. Kampen i går blev aflyst og er rykket til onsdag.

USA beskylder Syrien og Rusland for at lyve om gasangreb. Trump-administrationen har frigivet information, der bakker anklagen op. Der fremgår det, at Syrien og Rusland forsøger at forvirre offentligheden med misinformation, der skal dække over gasattentatet. Samtidig kom Trumps pressesekretær Sean Spicer til at sige, at Hitler – i modsætning til Assad – ikke brugte gas mod sit eget folk. En smutter, han kort efter undskyldte.

Danmark straffer blødt for arbejdsulykker. I hvert fald hvis man sammenligner med vores nordiske nabolande. Eksempelvis uddelte Sverige sidste år 30 bøder på over 300.000 kroner som sanktion for farligt arbejde. Det samme er kun sket én gang i Danmark over de sidste fire år.

Et sidste ord

Internettet kan ikke få nok af Saffiyah Khan, den unge britiske kvinde, som blev fotograferet smilende af en fyr fra den nynazistiske organisation English Defence Leaugue lige op i ansigtet. Her er en lidt poppet liste over nogle historiske ‘fotos af trodsighed’.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12