14. september 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Lad os stole på hinanden, men ikke i pengesager

”Den bedste måde at finde ud af, om man kan stole på nogen, er at stole på dem.” Ernest Hemingway   Der er godt nyt. Danskerne stoler mere på hinanden, end de gjorde for halvandet år siden. Det viser en ny meningsmåling, som Dansk Industri (DI) har foretaget blandt 1.600 repræsentativt udvalgte danskere. 74 pct. […]

Kære læser

Med hovedet i Christopher Nolans bagdel

Vi ved det godt. Vi er ret sent på den med den her artikel. Filminstruktøren Christopher Nolan nyeste blockbuster af et action-brag, Tenet, havde premiere i de danske biografer d. 26. august 2020, og da vi er et medie, som tager kulturen seriøst, skulle vi selvfølgelig have været inde og se den med det samme. […]

Spisesedlen

Israel indfører tre uger lang coronanedlukning. Det sker, da det mellemøstlige land nu ser 4.000 nye COVID-19-smittede dagligt. Dermed bliver Israel det første land, der genindfører en hård nedlukning for at begrænse yderligere smittespredning. Eksempelvis vil det fra på fredag maksimalt være tilladt for 10 mennesker at samles indendøre, ligesom israelere højst må bevæge sig 500 meter uden for hjemmet.

Japans regeringsparti har fundet Shinzo Abes efterfølger. Ved en intern afstemning har Japans Liberale Demokratiske Parti (LDP) peget på Yoshihide Suga som ny partileder. Den 71-årige Suga har tidligere ageret kabinetschef og talsmand for regeringen. Han ventes nu at blive valgt som Japans nye premierminister ved en afstemning i parlamentet onsdag. Den afgående premierminister Shinzo Abe har valgt at trække sig fra posten på grund af længere tids sygdom.

TikToks ejer ByteDance har valgt Oracle som ny samarbejdspartner. Dermed afviser ByteDance også et bud fra Microsoft om at købe den amerikanske afdeling af TikTok. Som såkaldt ”teknologipartner” forventes Oracle at skulle stå for behandlingen af amerikanske brugeres data. USA’s præsident Donald Trump har tidligere sagt, at ByteDance skal sælge sine TikTok-aktiviteter i USA for at undgå at blive bandlyst fra landet. Det er endnu uvist, om den nye aftale med Oracle vil tilfredsstille Trump.

Ny fond skal sikre grøn omstilling. Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at skyde 25 mia. kr. ind i den grønne omstilling gennem fremtidsfonden med det passende navn ”Den Grønne Fremtidsfond”. Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) vil fonden ”bidrage til, at vi kan fastholde vores grønne førerposition og skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning”. Det vurderes, at midlerne fra Den Grønne Fremtidsfond kan understøtte 27.500 jobs i den grønne sektor.

Dansk etapesejr ved Tour de France. Lørdag kunne Søren Kragh Andersen fra Sunweb køre alene over målstregen, hvorved han sikrede sig sejren ved den 14. etape af verdens største cykelløb. Det er den første danske etapesejr ved Tour de France siden 2018 og den 20. danske etapesejr i løbets historie. Tour de France afvikles normalt i juli måned, men er i år blevet rykket som følge af coronavirussen.

Et sidste ord

Nu fik vi harceleret over, at Christopher Nolan ikke kan finde ud af at skrive kvinder, men han er altså ikke den eneste mandlige forfatter med det problem.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12