Tirsdag den 19. december

Dyrene betaler prisen

Hvorfor har EU afblæst sin egen revolution for dyrevelfærd?

Velkommen til!

Føljeton har fået en ny hjemmeside. Vi er ved at få de allersidste ting på plads. Men lad os allerede spørge: Hvad synes du?

Fortæl fortæl

Kære læser

Zuckerberg ned i jorden

På Kauai, den mindste af Hawaiis fire hovedøer, har et større privat byggeprojekt været under udarbejdelse i en årrække. Der bor kun 73.000 mennesker på øen, og det er nok de færreste af dem, der ikke ved, at det er Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, 39, som er ved at få bygget sig et dejligt sted, som […]

Det bedste vi har set

Pas dit arbejde, eller lad være 

“Om udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek så Fragglerne i fjernsynet da han voksede op, fremgår ikke af hans nye bog Arbejdets land, men hvis han gjorde, er han tydeligvis mere inspireret af doozerne end af fragglerne. Dybvad Bek synger nemlig arbejdets pris i en grad, der nærmest får ham til at lyde som bedstefaderlig kryptokristen moralist, når han eksempelvis forklarer, hvor karakterdannende det er at lære at passe sit arbejde.” Atlas’ Kristoffer Granov har læst Kaare Dybvad Beks arbejdsglade Arbejdets land.

Guf til øregangene 

Fik du også krummet lidt tæer over din Spotify Wrapped? Eller Apple Music Replay, hvis du er en af dem? Ligemeget. Hvis du har siddet og tænkt over, om din musiksmag var god nok til at dele på sociale medier (tro os, det er der ingens, der er), så er her din chance for at se, om dine favoritplader fra i år var de samme som feinschmeckerne ovre hos Pitchfork.

Fri os fra langsommelige samtaler 

Da Føljeton-redaktionen for nylig var ude og nyde et glas gløgg, faldt snakken på noget så kontroversielt som litteraturformidling og især oplæsningsarrangementer. De varer for lang tid, de bliver for indadvendte, de kan være lidt akavede, hvis man ikke er kommet i god nok tid til at have fået en god siddeplads og må stå og putte sig i sit knirkende overtøj ovre ved døren i halvanden time. Men hvis det er så penibelt, hvad gør så god litteraturformidling? Et endegyldigt format måtte vi være svar skyldig, men nogen, der har luret den – i hvert fald på lyd – er selvfølgelig The New Yorker. Her er en formidabel oplæsning og samtale om forfatter og sprognørd Anne Carsons novelle 1 = 1.

+ Læs novellen her.

Spisesedlen

Regeringen, DF, Konservative og LA enige om ny SU-reform.

Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen kåret som årets person af Financial Times.

Vulkan nær Grindavík i Island er gået i udbrud.

Pant ved den tyske grænsehandel står til at blive en del af EU’s kommende emballagedirektiv.

EU vedtager sin 12. pakke af sanktioner mod Rusland.

Danmarks arktiske krigsskibe kan ikke altid skyde med deres kanoner som følge af underbemanding.

Pave Frans vil give præster lov til at velsigne homoseksuelle par.

Nærsynet

Det blodrøde hav

Den globale shippingindustri er atter på den anden ende, efter en række angreb fra Houthi-styrker fra Yemen har skabt usikkerhed omkring fragtskibes færden ved Det Røde Hav. Den britiske oliegigant BP meddelte mandag, at man har indstillet alle sejladser gennem det farlige farvand, og tirsdag oplyser Mærsk til TV2, at man tilsvarende vil tage en […]

Et sidste ord

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12