Torsdag 20. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Op på løbebåndet – du ødelægger den gode stemning

Der er noget besnærende idiotisk over TV3’s shitstorm-ombruste nye tv-program ‘Min fede træner’, hvor fire mere eller mindre kendte danskere skal hjælpe fire meget ukendte, men tykke danskere med at tabe sig. Holdet af ”kendte” består af tennisspiller Frederik Fetterlein, blogger Mascha Vang, personlig træner (og jo, tidl. stripper) Kira Eggers og Sara Maria Franch-Mærkedahl, […]

Kære læser

Kapitalisten 

Den franske præsidentkandidat Emmanuel Macrons politiske modstandere kalder ham le candidat de l’argent – pengekandidaten, fordi han aldrig har manglet penge, og fordi han i den grad har arbejdet for storkapitalen. Det er han blevet stenrig på. Hvis han skal gøre sig forhåbninger om at blive valgt, skal han overbevise sine venstreorienterede vælgere om, at han har fisket et par sider af sin gamle Karl Marx-litteratur op af skraldespanden.

Det bedste vi har set

Højrefløjens mest intense og insisterende stemme, tv-værten Bill O’Reilly, stopper på den amerikanske nyhedskanal Fox News – efter anklager om gentagen sexchikane mod kvindelige kolleger. Dermed har Donald Trump fået en kammersjuk mindre i den bedste sendetid.

Spisesedlen

Resultatet af overenskomst-afstemning offentliggøres i dag. Danmarks privatansatte arbejdere har stemt om den nye overenskomstaftale. En stor nej-kampagne har de seneste uger søgt at mobilisere medlemmerne – og ud fra stemmeprocenten, der er den højeste i årevis, er den del lykkedes. Hvad udfaldet bliver, offentliggøres lige over middag.

Politiskole i Vejle bliver ikke klar før 2020. Den i forvejen omdiskuterede politiskole skulle efter planen have taget imod studerende allerede i 2018, men meldingen lyder nu, at lokalerne i Vejle først er klar om over tre år.

USA’s udenrigsminister anklager Iran for at destabilisere Mellemøsten. Det sagde han i går til en flok journalister. Han slog også fast, at Iran med sine ”alarmerende, vedholdende provokationer” også udgør en trussel mod resten af verden. Derfor vil USA nu granske ikke kun atomaftalen fra 2015, men også Irans position i forhold til andre lande i Mellemøsten.

Kinas øverste myndighed inden for statistik vil bekæmpe falsk data. Til formålet har de nedsat en specialgruppe, der blev dannet for at imødekomme krav fra regeringen om at sikre datakvaliteten. Noget Kina løbende beskyldes for ikke at gøre.

Nyopdaget planet giver håb om liv i rummet. En planet, der netop er blevet opdaget i et fremmed solsystem, kan være den hidtil bedste chance for at finde liv i rummet. Den ligger nemlig langt nok fra sin egen sol til, at der kan eksistere vand i flydende form, hvilket er forudsætningen for liv, som vi kender det. Det fortæller forskerne bag fundet.

Et sidste ord

Efter at Storbritanniens premierminister Theresa May forleden udskrev valg, er Brenda fra Bristol blevet berømt langt uden for landets grænser. ”Not another one!” Hun siger det også ret præcist.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12