Torsdag 30. marts 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Italienske tilstande

Vi begynder i udlandet: Det italienske parlament godkendte onsdag en lov, som sikrer, at uledsagede flygtningebørn, der ankommer til Italien, får en ordentlig behandling. Blandt andet bliver det strengt forbudt at sende dem væk ved grænsen. Børnene vil blandt andet få direkte adgang til landets sundhedsydelser. Ifølge UNICEF og Red Barnet er loven den første af sin art i […]

Kære læser

Historien er ét stort lotteri

Borgerne på de amerikanske jomfruøer er langt mere optagede af deres ramponerede økonomi og ikke mindst jokeren Trump i Det Hvide Hus, end de er af den fjerne fortid som dansk slavekoloni. Men flere danske ord lever ikke desto mindre videre – i en særlig kreolsk ‘Negerhollands’-variant.

Det bedste vi har set

Som du måske har bemærket, bliver Føljeton ved med at vende tilbage til den elektroniske kompositionsmusiker Goodiepal. Vi har svært ved at få nok af ham. Og nu har han under bandnavnet GP&PLS (Goodiepal & Pals) udsendt et sprængt and møder poppedreng-vil-have-sukker-råbekorspowerplay af et album: Pro Monarkistisk Extratone. Oliver Stilling kigger på det.

Spisesedlen

Socialdemokratiet vil alligevel gerne skære i flygtninges børnecheck. I 2015 stemte de ellers nej til en stramning, der skulle begrænse ydelser til flygtningebørn. Men nu ændrer de kurs og stemmer for et forslag, der er tre gange så hårdt.

Esben Lunde Larsen beskyldes for at lyve over for Folketinget. Sagen drejer sig om fiskekvoter, hvor miljø- og fødevareministeren anklages for ikke at tale sandt i forbindelse med forbedringer af vilkår for småfiskere. DF, Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet beder nu ministeren redegøre for Folketinget.

Ivanka Trump officielt ansat i Det Hvide Hus. I går gik Donald Trumps datter Ivanka Trump fra at være uofficiel til officiel rådgiver, da hun blev ansat som ulønnet rådgiver i Det Hvide hus.

Løkke møder Trump. I dag torsdag skal Danmarks Statsminister møde USA’s præsident Donald Trump for første gang. Inden mødet siger Løkke, at dagsordenen vil være at ”vedligeholde og forstærke de tætte bånd mellem Danmark og USA”.

Båd med 146 flygtninge sunket i Middelhavet. Det fortæller en 16-årig dreng, der selv var ombord på båden fra Libyen med kurs mod Italien. Han blev fundet i Middelhavet af en spansk fregat flere dage efter afgang. Sidste år døde 4.600 flygtninge i Middelhavet, mens tallet indtil videre i år er på mindst 600.

Et sidste ord

Selv om du ikke interesserer dig for fodbold, ved du udmærket godt, hvordan den portugisiske verdensstjerne Cristiano Ronaldo ser ud. Den nye bronzebuste af ham i Madeiras lufthavn må være en af de dårligst udførte i nyere tid. Bertel Thorvaldsen ville korse sig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12