1. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kedsomhedens gift

Vi skal nok lade være at holde Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) personligt ansvarlig for debatten i 21-søndag i går, men vi havde altså håbet på mere. Ærlig talt. Der skal nok komme en mere udførlig politisk analyse senere, men førstehåndsindtrykket er kort sagt skuffende. Et nyt makkerpar, en ny verden. Et […]

Kære læser

Ukraines sjove valg

Virkelighedstro satire. At en komiker får forvildet sig ind i politik er som sådan ikke uhørt. Eksempelvis husker de fleste herhjemme nok Jacob Haugaards usandsynlige vej til Christiansborg i 1994, og i Italien er det nuværende regeringsparti Femstjernebevægelsen oprindeligt grundlagt af komikeren Giuseppe Piero ”Beppe” Grillo. At dømme ud fra de nuværende exit polls fra første runde […]

Det bedste vi har set

Der er intet at komme ‘hjem’ efter for en syrisk flygtning

Der er intet at komme ‘hjem’ efter for en syrisk flygtning

Specielt en fyr som Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth går og slår til lyd for, at der nu er så sikkert i det krigshærgede Syrien, at de flygtninge, vi har huset i Danmark, skal tage hjem – dog uden dokumentation for sin påstand. Den unge Sedra Al-Yousef, der flygtede fra Damaskus med sin familie for fire år siden, studerer i dag medicin på universitetet og fortæller i denne kronik i Information, at der intet er at komme ‘hjem’ efter, og at hun ikke tør tænke længere end det semester, hun er på nu.

Saurons øje i Brande

Saurons øje i Brande

Tja, det ligner jo en aprilsnar, når The Guardian skriver om Bestseller-koncernens planer for en skyskraber in the middle of nowhere uden for Brande. De citerer en Bestseller-mand for at sige, at tårnet vil ”få Brande på kortet”. Men som Per Arnoldi ville formulere det, så er Brande jo allerede på kortet. Avisen har også talt med en arkitekt i Aarhus ved navn Trine Kammer, ”hvis kæreste voksede op nær Brande”. Hun udtaler, at ”folk i Brande er så bange for at kritisere Bestseller. Det er ligesom en religion eller sådan noget.”

Et russisk drab, der ikke gav mening. Men så begyndte lejemorderen at snakke

Et russisk drab, der ikke gav mening. Men så begyndte lejemorderen at snakke

Overskriften herover, som vi har lånt direkte fra The New York Times, siger det hele. Det er en reportage, som i et vist omfang forklarer de mange likvideringer, som udføres med den russiske stats billigelse. Journalisten har talt med en lejemorder, der har skudt en mand i Ukraine.

Spisesedlen

Præsident Erdoğan lider stort nederlag ved tyrkisk lokalvalg. Efter knap 20 sejrrige år går det nu tilbage for Recep Tayyip Erdoğans parti AKP. Ved lokalvalget søndag tabte AKP en række byer, herunder Ankara, til oppositionspartiet CHP. Ifølge Tyrkiets valgkommission har CHP vundet hovedstaden med over 20.000 stemmer.

Kunsthal Charlottenborg sættes til salg. Den mondæne kunsthal i hjertet af København er i disse dage ved at indrykke salgsannoncer i dagblade over hele landet. ”Vi synes det er det rigtige tidspunkt at sælge på,” siger direktør Michael Thouber med henvisning til, at det de senere år er lykkedes at tiltrække meget international opmærksomhed til Charlottenborg.” Han erkender, at det har været en svær beslutning, men i lyset af de historisk høje boligpriser forventer han, at ”vi kan få den rigtige pris for huset”.

Slovakiet får sin første kvindelige præsident. Det kan godt være, at Zuzana Čaputová ikke har så meget erfaring som politiker, men det har hun til gengæld som advokat og anti-korruptionsaktivist. For to uger siden vandt hun overbevisende præsidentvalgets første runde, og lørdag slog hun så endegyldigt Maroš Šefčovič, der er EU-kommissær med ansvar for energiunionen.

DSB overvejer at trække strejkende medarbejdere i retten. Strejken, der mandag morgen lammede trafikken på Sjælland og mellem København og Odense, var nemlig overenskomststridig. Noget af konflikten går på, at DSB ifølge Dansk Jernbaneforbund ønsker at reducere antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 41.

Dansk logistikvirksomhed overtager schweizisk konkurrent. DSV har købt schweiziske Panalpina for 30,5 mia. kroner, oplyser DSV i en meddelelse til fondsbørsen mandag morgen. Dermed har virksomheden en værdi af 118 mia. kr. og mere end 60.000 medarbejdere. I alt vil den nye virksomhed arbejde i 90 lande.

Et sidste ord

Alt ved den her overskrift skriger simpelthen aprilsnar. Det uhyggelige er så bare, at artiklen udkom i går, og nu ved vi snart ikke, hvad vi skal tro på mere. Må denne skrækkelige dag af angst for at blive taget ved næsen snart slutte.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12