1. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

DF er stadig et absurd parti

Ethvert medie med respekt for sig selv har efterhånden lavet sin egen læsning af den franske forfatter og filosof Albert Camus’ La Peste, og det forstår vi som sådan godt. Ikke nok med at bogen konkret handler om et sygdomsudbrud i den algeriske by Oran, der må lukke sig helt for omverdenen, så tumler den […]

Kære læser

McLuud er i luften

Modig nok. Præcis klokken 00.00 tirsdag aften gik den nye DAB-radiokanal Loud i luften for første gang efter fem måneders hektiske forberedelser. Det må have været en udfrielse for Louds godt og vel 40-50 medarbejdere, som er blevet ansat i perioden, så der var ikke noget at sige til, at de to unge kvindelige værter […]

Spisesedlen

Ny hastelov vedtaget. Et enigt folketing vedtog sent tirsdag aften en række ændringer til epidemiloven. Fremover har regeringen blandt andet mulighed for at forbyde forsamlinger på mere end to personer, hvis regeringen finder det nødvendigt for at stoppe smitten af COVID-19.

Corona gør ondt på dansk økonomi. I en ny analyse har Nationalbanken anslået, at dansk økonomi i år får en negativ vækst på mellem tre og ti procent. De dårlige tal er en direkte konsekvens af coronakrisen. Det er usædvanligt, at nationalbanken kommer med så usikkert et skøn, men den ekstraordinære situation gør det ifølge Nationalbanken svært at lave præcise prognoser.

Aktiemarkedet blødte i første kvartal. Coronakrisen har sendt verdens aktiemarkeder i bund. To af verdens største indeks, amerikanske ”Dow Jones Industrial Average” og Londons ”FTSE 100,” har haft deres værste start på året siden 1987. De er faldet henholdsvis 23 pct. og 25 pct. Det danske C25-indeks er begyndt året med et fald på 10 pct.

Mange ansatte i sundhedsvæsnet smittet. I Region Hovedstaden er 114 medarbejdere blevet bekræftet smittet med COVID-19. Regionen oplyser, at de smittede primært er ansatte på hospitaler, men de tilføjer i en udtalelse til DR, at ”det er ikke alvorligt og inden for det forventede.” Ifølge regionsdirektøren vil sundhedspersonale også fylde mere i statistikken, da medarbejderne på sygehusene bliver testet mere end den øvrige befolkning.

Cigaretter bliver dyrere i dag. Skal man i dag ned efter smøger, skal der graves dybere i lommerne end normalt. I dag stiger pakken på en pakke cigaretter til 55 kr. Det sker som et led i regeringens og støttepartiernes finanslovsaftale, og det skal ende med en pris på 60 kr. for en pakke cigaretter i 2022. En undersøgelse viser, at 67 pct. af befolkningen støtter stigningen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12