1. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sidste fandango

Reality-showet stopper aldrig. Hvert afsnit af Trump i Det Hvide Hus er mere dramatisk, uforudsigeligt og spektakulært end noget tidligere tv-show. Langt mere brutalt og kynisk end den efterhånden søvndyssende og Borgen-lignende House of Cards. Hovedrollerne udskiftes tilmed hurtigere end i Game of Thrones. Senest, men helt sikker ikke sidst, er kommunikationschefen Anthony Scaramucci, kendt som […]

Kære læser

Thyregod kan også noget unikt

Alle ansatte blev fyret, de mere end 300 frivillige blev sendt hjem, mens hovedparten af centerets 209 beboere blev flyttet til Thyregod Midtjylland. Tilbage i maj blev Danmarks ældste asylcenter, Center Kongelund på Amager, lukket med kort varsel. Føljeton har nu – tre måneder senere – besøgt Center Thyregod for at se, hvordan det går.

Det bedste vi har set

Vores yndlingsføljetonist Herman Bang har set nærmere på vilkårene for kvindelige syersker. ”Thi vi staa i denne Sag midt i Spørgsmaalet om det kvindelige Arbeides slette Vilkaar, som den bestandig stigende Konkurrence yderligere trykker. Derfor synes en radikal Ændring og Forbedring foreløbig en from Tanke – Lindring maa det være alles Pligt at bringe.” Edderbankme en fin fyr, ham Bang!

Spisesedlen

USA indfører sanktioner mod Venezuela. Oppositionslederne er netop blevet anholdt efter søndagens omdiskuterede ‘valg’ i det uroplagede land, og nu har USA også valgt at fastfryse alle præsident Nicolás Maduros værdier. Han træder dermed ind i en eksklusiv klub sammen med Syriens Bashar al-Assad, Nordkoreas Kim Jong-un og Zimbabwes Robert Mugabe.

Hackergruppe angreb private mails hos Forsvaret. Den berygtede hackergruppe Fancy Bear har forsøgt at snage hos ansatte i Forsvaret og Forsvarsministeriet på flere fronter end hidtil kendt, afslører Information. Gruppen menes at være knyttet til den russiske stat.

Fordobling i domme for racisme. Antallet af racistiske udbrud er ikke nødvendigvis steget i Danmark, men politiet er begyndt at modtage flere anmeldelser – og sagerne fører til domme. I de første seks måneder af 2017 er 11 personer dømt for racisme, lige så mange som i hele 2015.

Xi Jinping udnytter tomrum fra Trump. Ved en gigantisk fejring af det kinesiske militærs 90-års jubilæum har Kinas præsident her til morgen understreget, at det kommunistiske regime vil sætte magt bag ordene i grænsestridighederne i regionen.

Københavnere venter længere på skadestuen. Det nye gigantiske it-system Sundhedsplatformen har foreløbigt kun gjort ventetiden endnu længere i hovedstadsområdet: Sammenlignet med nordjyderne må københavnere nu vente dobbelt så længe på at komme til akutlægen.

Et sidste ord

I dag er det skam vores udenrigsminister Anders Samuelsens fødselsdag. Så tænker du garanteret på, hvordan ministre går og ønsker hinanden tillykke. Ja, erhvervsminister Brian Mikkelsen giver den i hvert fald hele armen. Vi kan lide det. De andre i regeringen er mere kedelige.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12