1. december 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

#ThemWho?

Vi kan ikke mindes en debat og et hashtag, som har haft så bred og vedvarende en appel som det lille #MeToo, der har væltet store konger, på de sociale medier gennem de sidste par måneder og det ser ud, som om det ikke har tænkt sig at dø ud lige foreløbig. Måske kunne det […]

Kære læser

Det ultimative 00’er-hit

Deadline nærmer sig for finansloven for næste år. Ja, den formelle deadline er faktisk tæt på at være overskredet, og fronterne i de forsinkede forhandlinger er efterhånden trukket så hårdt op, at kun en ultimativ 00’er-model – med både skattelettelser til de rigeste og grænsesøgende stramninger af udlændingereglerne – vil kunne forløse alle partiers krav.

Det bedste vi har set

1. december

1. december

Yes, så er det jul, du gamle – igen! I den anledning har vi samlet en kurv med lidt ekstra godter, som vi vil dosere med løs hånd det meste af december (i hvert fald frem til omkring juleaftensdag). Bare fordi vi i det daglige nyhedsbrev for det meste henviser til hot stuff på nyhedsfronten, betyder det ikke, at vi ikke orienterer os i internettets mere historiske afdeling. Det gør vi også. Bag første låge gemmer der sig et pragtfuldt sort-hvidt klip fra en meget tidlig koncert med Kraftwerk i 1970. De har sgu været fremme i skoene, de unge beatnikker, som sad og lyttede med på det tidspunkt.

Spisesedlen

Taliban dræber studerende på pakistansk universitet. Mindst otte studerende og en kontormedarbejder er skuddræbt i angrebet, der fandt sted på et universitet i byen Peshawar tæt på den afghanske grænse. Gerningsmændene, der havde forklædt sig i burkaer, blev alle dræbt i forbindelse med angrebet.

Ghettolisten får to nye områder og mister fem. Det fremgår af den nye ghettoliste, lavet af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, der blev offentliggjort her til formiddag. De to tilføjelser til listen er henholdsvis Gadelandet/Husumgård i Brønshøj og Lindholm i Nykøbing Falster. For at optræde på listen skal et boligområde opfylde mindst 3 af 5 såkaldte ghettokriterier.

Twitter vil til at holde øje med sine brugere ‘i den virkelige verden’. Det fremgår af det sociale netværks nye ændringer i deres brugerbetingelser. Formålet med ændringerne er at mindske antallet af krænkende opslag. I de nye betingelser fremgår det, at Twitter vil slå ned på brugere, der bryder reglerne både ”på og uden for Twitter”. Formuleringen møder kritik fra brugere, der frygter, at det sociale netværk nu vil til at udføre global censur.

Japans kejser er den første til at abdicere i 200 år. Den populære Kejser Akihito af Japan har annonceret, at han vil frasige sig tronen fra den 30. april 2019. Det er mere end to århundreder siden, en japansk monark sidst abdicerede. Når kejserens søn, kronprins Naruhito, overtager regeringsmagten efter sin far, bliver han landets kejser nummer 126.

Sydkorea vil afskrive op mod 1,6 millioner borgeres gæld. Den sydkoreanske præsident Park Geun-hye søsatte i 2013 en såkaldt Happiness Fund, som skal forsøge at lette den finansielle byrde for lavindkomstpersoner, der skylder mindre end 60.000 kroner væk. ”En unik form for konfuciansk kapitalisme,” siger direktøren for anaylyseinstituttet Asia-Pacific Global Research Group til BBC.

Et sidste ord

Du tror det næppe, men jul, børn og (sang)terapi kan sagtens harmonere. Se den her hver dag hele december, lad dig inspirere og bliv et bedre, mere frigjort, mindre tynget væsen. Ja, forløs dit potentiale…

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12