1. juli 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Langtrukken diplomati i EU

Det kan godt være, at folketingsvalget var hårdt ved Liberal Alliance, men at se Henrik Dahl forholde sig til sit partis katastrofale resultat var som at se en sommerkåd kalv komme på græs. Det var, som om Dahl endelig kunne komme ud med sin indebrændte frustration over partiledelsen, og rigtig saftigt blev det, da han […]

Kære læser

Festival: Campingkampens kontrakt

Hver mand for sig selv. Det er første dag på sommerfestivalen (det kunne jo fx være Roskilde eller Smukfest), og du står i den prekære situation at skulle skaffe en plads til dit telt. Du har nogle klare ønsker til din interimistiske ”camps” placering, men når først startskuddet lyder, og festivalpladsen åbner, er det, som […]

Det bedste vi har set

Føljeton, paraply, parasol. Stativ, stakit, kasket.

Den danske sommer er lunefuld, men Føljeton kan du regne med. Uanset om det bliver under en parasol eller en paraply, så kan du læse Føljeton hele sommeren. Vi udkommer dog lidt anderledes end normalt – nemlig mandag, onsdag og fredag. Men det er også tre gode dage. Dem er der ikke noget i vejen med!

Spisesedlen

Langtrukne forhandlinger om topposter i EU. I går aftes mødtes EU’s stats- og regeringsledere for at beslutte, hvem der skal besætte de eftertragtede topposter i EU. En afklaring har dog ladet vente på sig, og mødet er endt med at blive det længste i Det Europæiske Råds historie. I skrivende stund er der endnu ingen afklaring på, hvem der får topposterne, men ifølge Ritzau arbejder lederne på en model, hvor den hollandske socialdemokrat Frans Timmermans bliver formand for EU-kommissionen.

Første amerikanske præsident i Nordkorea. Søndag blev Donald Trump den første siddende amerikanske præsident til at sætte sine fødder i Nordkorea. Det skete i forbindelse med et planlagt møde mellem Trump og Kim Jung-un på grænsen mellem Sydkorea og Nordkorea. Trump sagde efterfølgende, at det var en ”stor ære” at træde ind i Nordkorea, og at han nu også havde inviteret Kim til USA.

Stadig lange udsigter til afslutning på handelskrig. Donald Trump mødtes med sin kinesiske kollega Xi Jinping under G20-topmødet i Japan for at komme nærmere en handelsaftale, der kan afslutte handelskrigen mellem de to lande. De to ledere blev enige om en ”våbenhvile” og flere forhandlinger, men på statskontrolleret kinesisk tv hed det sig, at der er lang vej igen inden en endelig aftale.

Pant på juice, saft og smoothies. I dag udvides pantsystemet, og det betyder, at der indføres pant på emballagen for over 400 slags juice, saft, most og smoothies. I en pressemeddelelse skriver Dansk Retursystem, at man med udvidelsen tager endnu et skridt i retning af en mere bæredygtig og klimavenlig tilgang til materialer. Det nye pantsystem har en indfasningperiode, og producenterne har derfor frem til 1. november til at få sat pantmærkning på al emballage.

Hedebølge i Europa. Store dele af Europa har igennem weekenden været ramt af meget høje temperaturer. I Danmark fik vi i går årets varmeste dag, hvor der i Gilleleje blev målt 32,2 grader. I fredags blev den hidtidige varmerekord slået i Frankrig med 44,3 grader i Carpentras, og i Spanien har høje temperaturer og kraftig blæst ført til skovbrande, der er vanskelige at slukke.

Et sidste ord

Åh, Donald … når folk snakker om vestligt demokrati, så taler de altså ikke om demokrati på USA’s vestkyst.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12