1. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Farvel til konventionerne

Dommedagsbasunerne er straks trukket ud til det helt store jammerskrig: ‘The Donald’ vil trække USA ud af Paris-aftalen, som er den hidtil mest ambitiøse globale klimaaftale, gys – og dermed risikerer hele grundlaget for den verdensomspændende bekæmpelse af den menneskeskabte overophedning af kloden at falde til jorden. Ifølge embedsmænd i Det Hvide Hus nægter den […]

Kære læser

Barn i de voksnes verden

Uledsagede mindreårige har en særlig status i asylsystemet. De anses som ekstra sårbare og skal derfor passes ekstra på. Børn er børn. Derfor handler Udlændingestyrelsen hurtigt, hvis de vurderer, at barn i virkeligheden ikke er et barn, men en voksen, der har snydt sig yngre. Men aldersvurdering foretages primært på baggrund af en usikker lægelig undersøgelse, der ikke kan sikre, at det rent faktisk er voksne og ikke børn, der fjernes fra børnecentrene og efterlades uden særligt krav på omsorg og beskyttelse. Her er fjerde afsnit af føljetonen om den usikre alderstest.

Det bedste vi har set

Det er ikke så tit, vi bringer koncertanmeldelser her i Føljeton, men det er heller ikke så tit (igen), at Depeche Mode spiller i Parken, og dem kan vi sgu så godt lide. Det kunne anmelderne også. Selv Ekstra Bladets Thomas Treo.

Spisesedlen

Regeringen vil øge straffen for tiggeri. Fremover skal det udløse 14 dages ubetinget fængsel at lave såkaldt ”utryghedsskabende tiggeri” i Danmark. Indgrebet er målrettet ”romabander”. Hvad tryghedsskabende tiggeri i givet fald skulle være, melder historien dog foreløbigt intet om.

Skat svindlet af islamistisk terrorcelle. Pengene fosser ud. I en længere årrække er det lykkedes for en spansk al-Qaeda-celle at svindle danske Skat for 58 millioner kroner. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) er kaldt i samråd.

Tre banker hæver gebyrer på betalingskort. Det bliver dyrere at bruge plastikkort på ferierejser. Nordea, Jyske Bank og Danske Bank har øget prisen for valutaveksling. Nordea kalder selv gebyrstigningen for en ”forenkling” af priserne.

Ny Tolkien-bog udgives – med 100 års forsinkelse. Fans af Ringenes Herre og andre rollespilsnørder kan godt glæde sig: I dag udkommer en ny bog Beren and Lúthien af forfatteren J.R.R. Tolkien, som ellers har været gemt væk, siden den blev skrevet i 1917. Historien er et forlæg til Silmarillion.

Det Hvide Hus vil ikke svare på spørgsmål om Rusland. Efter en sværm af bizarre tweets og tiltagende anklager i USA’s førende medier om hemmelige forbindelser mellem Trump-administrationen og Kreml, har præsidentens talsperson fundet en ny opsigtsvækkende position: Det Hvide Hus vil ikke længere forholde sig til beskyldningerne. Punktum.

Et sidste ord

Der er mindst én god ting ved at komme fra udbombede steder: Kreativiteten sættes på turbo. Bulgarske Vanyu Krastev har løftet fænomenet ‘eyebombing’ ud af tristessen – og giver et nyt bud på, hvad man kan gøre ved smadrede ting.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12