1. november 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den sygeste ordning

Et ultimativt trumfkort! Sådan var ordningen udtænkt, og drømmen var, at de amerikanske arbejdervælgere ville nå at opleve en kontant og næsten kropslig tilskyndelse til at stemme på Hillary Clinton – og derved samtidig kanonisere præsident Obama som det 21. århundredes første og største helgen-skikkelse: Sundhedsreformen, ‘Affordable Care Act’, også kendt som ‘Obamacare’, formerly known […]

Det bedste vi har set

God sex og ‘gode lommepenge’

Berlingske-journalisten Nathalie Ostrynski har lavet et fascinerende/foruroligende interview med en 34-årig kvinde, som for et år siden meldte sig på websitet sugardaters.dk. Hun siger selv, at hun har været på kontanthjælp i mange år, at hun tilhører underklassen, og det, hun laver, grænser til prostitution. ”Jeg meldte mig jo for at få god sex, men det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg så muligheden for at tjene nogle gode lommepenge. Mange mænd spørger om slaveforhold og en spurgte mig, om jeg ville komme hjem til ham i en weekend, hvor han måtte bruge mig, som han ville med fodlænker. Der er rigtig mange, der vil tegne kontrakt med én, så man kun er deres. Det gider jeg altså ikke. Jeg har også fået ruffferi-lignende henvendelser, hvor mænd gerne vil være min alfons,” fortæller hun.

Noget for koldkrigsturister

Er du koldkrigsentusiast eller måske ligefrem koldkrigsturist, så er det her måske noget for dig. Langt ude på landet i den amerikanske delstat North Dakota står der en gigantisk pyramide af beton, som er en del af noget, der hedder Stanley R. Mickelsen Safeguard Complex. Engang for 40 år siden indeholdt komplekset dusinvis af nukleare sprænghoveder. Nu står det der bare og ser illuminati-agtigt ud. Vild historie, crazy billeder.

Skønhedskonkurrence for albinoer

Kenya har afholdt verdens første skønhedskonkurrence for albinoer. Den var ganske gennemført med kendisværter og aftenkjoler lavet af balloner. Når albinoer kommer i nyhederne i Kenya og resten af Østafrika, er det ellers ofte fordi, de bliver skåret i småstykker. Ifølge lokal overtro bringer albinoer held og økonomisk og politisk succes, og det har skabt et sort marked for handel med albinokropsdele, som især bruges i traditionel medicin. I nabolandet Tanzania er mindst 75 børn og voksne albinoer blevet dræbt siden 2000, og over 65 har overlevet angreb med alvorlige skader.

Skønhedskonkurrencen er et forsøg på at bekæmpe diskrimination og vold mod albinoer, og den bakkes op af lokalpolitikere og Kenyas første og eneste parlamentsmedlem med albinisme, Isaac Mwaura. En af verdens mest succesfulde mandlige supermodeller er i øvrigt Shaun Ross, han er albino og ser helt fantastisk ud.

Spisesedlen

Marine Le Pen beskyldes også for at tage af EU-kassen. Frankrig fik sin egen Messerschmidt-fadæse i går, da EU’s vagthundsenhed OLAF bad Marine Le Pen – formanden for det højrenationale og stærkt EU-skeptiske parti Front National – om at tilbagebetale 2,5 millioner. De er angiveligt gået til at aflønne to assistenter, som ikke udførte nogen form for EU-relaterede opgaver.

Libanon vælger en ny præsident efter to års dødvande og 46 forsøg. Valget faldt på landets tidligere hærchef Michel Aoun. Det er 46. gang på to år, at det libanesiske parlament stemmer om præsidentposten, og først nu var det muligt at samle den nødvendige støtte på to tredjedeles flertal. Michael Aoun er kristen og allieret med den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse. Efter lang tids modstand er det lykkedes ham at vinde den sunnimuslimske ærkerival og ekspræsident Saad Hariris opbakning.

Lars Løkke opgiver forhandlinger om 2025-planen – for nu. Diskussionen om den såkaldte helhedsplan rykker sig ikke ud af flækken i blå blok. Nu tager statsministeren konsekvensen og udskyder forhandlingerne på ubestemt tid for i stedet at fokusere på næste års finanslov, PSO-afgiften og ejendomsvurderinger. Til DR medgiver han, at planen var ”meget ambitiøs” i forhold til tidspresset. ”Vi satte rigtig meget op på bordet, kan man sige. Vi troede, der var noget for enhver smag,” fortæller Lars Løkke Rasmussen.

Hus Forbi og MobilePay indgår et samarbejde, der skal hjælpe Hus Forbi-sælgerne i en mere og mere kontantløs verden. Nye betalingsformer som MobilePay og Swipp rammer de 2.600 hjemløse avissælgere hårdt, da de færreste danskere i dag går rundt med 20’ere i lommen. Derfor indgås samarbejdet i en forsøgsperiode frem til 1. marts, hvor 35 sælgere får et såkaldt kontantkort, hvor kunderne kan indbetale penge via MobilePay.

I løbet af 2017 vil Canada give permanent ophold til op mod 305.000 flygtninge og migranter. Opholdstilladelserne bliver tildelt i forbindelse med økonomiske migranter, familiesammenføring og krigsflygtninge. Canadas immigrationsminister, John McCallum, fortæller, at der vil ske ”en ændring i immigrationspolitikken med henblik på at genforene flere familier, opbygge økonomien og opretholde Canadas humanitære tradition for at genhuse flygtninge og yde beskyttelse til dem, der har brug for det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12