1. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det handler om bevidstgørelse – ikke om personer

Den amerikanske skuespiller Kevin Spacey skulle til den kommende Emmy-uddeling have modtaget en ærespris for sit arbejde i rampelyset, men efter han i søndags kom i rampelyset af helt andre grunde end skuespillet, stod det klart, at det skulle han så ikke alligevel. Emmy-arrangøren, Academy of Television Arts & Sciences, meddelte nemlig i en pressemeddelelse, […]

Kære læser

Brug fingrene: Somaliske powerkvinder skaber kulinarisk attraktion i Aarhus

I det sydvestlige Aarhus lærer kvinder fra Somalia dansk og matematik bag kassen i deres eget madlavningsfirma. Indtil for et år siden var flere af dem arbejdsløse og ønskede sig et job, hvor de kunne blive en del af et fællesskab og lære at tale dansk. Men alt, hvad der var at få, var rengøringsjob, hvor de ikke havde anledning til at tale med nogen som helst. Men så tog de sagen i egen hånd. Føljeton har besøgt de seje kvinder bag Somalifood.

 

Spisesedlen

30-årig mand dræbt af skud på Nørrebro. En mand mistede i aftes livet, da han og to andre mænd blev skudt ved et hostel på Nørrebro i København. En andens tilstand er kritisk, men stabil, den tredje er sluppet med mindre skader. Alle tre er efter DR’s oplysninger medlemmer af banden, der tidligere gik under navnet Brothas.

 

Gerningsmand bag terrorhandling på Manhattan fanget i live. Den usbekiske mand, som i går kørte en pickup-truck gennem en cykelsti på Lower Manhattan i New York City, er blevet opereret og dermed kan FBI afhøre ham, så hans baggrund kan kortlægges. Otte personer blev dræbt, herunder fem argentinske turister, og 11 er såret, forlyder det.

Politikere vil bruge elektronisk overvågning mod eksamenssnyd. Både politikere, gymnasielærerne og flere organisationer anbefaler overvågningsprogrammer til alle landets gymnasier som den bedste indsats mod eksamenssnyd. Programmerne skal installeres på elevernes computere ved eksamen og fjernes bagefter.

Rusland og Kina overvejer fælles betalingssystem. Ruslands premierminister Dmitrij Medvedev siger efter et møde med sin kinesiske kollega Li Keqiang, at et fælles betalingssystem kan komme på tale for at begrænse dollarens dominans. I dag hedder Kinas system Unionpay og Ruslands Karta Mir.

Ikke mere klatring på Ayers Rock. Den enorme klippesten (også kaldet Uluru) i nationalparken Uluru-Kata Tjuta i Australiens Northern Territory må ikke længere klatres på, har har parkens bestyrelse besluttet. Stenen er hellig for den oprindelige befolkning. Reglen træder i kraft fra oktober 2019.

Et sidste ord

Den nu 70-årig rockmusiker James Newell Osterberg Jr., bedre kendt som Iggy Pop, er trukket i et Halloweenkostume. Det er ikke til at sige, hvad kakaduens rolle er, men Iggy ligner da til forveksling en viking?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12