1. november 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Årets mest uhyggelige dag

Barrikader døren, sæt lås på skodderne, kald hunden ind, og hold dig tæt til dem, du elsker. I går var det Halloween, men i dag er det årets mest uhyggelige dag. Det er i dag, de kommer. J-dag har eksisteret siden 1990, og gud hjælpe os om det ikke stadig eksisterer i dag. Skulle du […]

Kære læser

Rusland gør igen klar til at armere internettet

If it ain’t broke. Det er ikke kun de amerikanske politikere, der i disse dage gør sig klar til det vigtige valg i 2020, der skal afgøre, om Donald Trump får fire år mere i Det Hvide Hus. I Rusland følger de også interesseret med, og meget tyder på, at Putin planlægger at gentage succesen […]

Spisesedlen

USA rykker tættere på rigsretssag mod Trump. Et flertal i Repræsentanternes Hus besluttede i går, at høringer i den såkaldte Ukraine-sag skal vises offentligt. Høringerne vil blive afholdt i den amerikanske kongres, og de vil blive tv-transmitteret. På Twitter skriver præsident Trump, at der er tale om ”den største heksejagt i amerikansk historie.”

Danske Bank i millarddyk. Resultatet i offentliggørelsen af regnskabet for årets tredje kvartal viser, at Danske Bank er dykket 14 pct. fra 11.680 mia. kr. i 2018 til 10.031 mia. kr. i år. Landets største bank nedjusterer forventningerne til 2019 en smule: ”Vi ændrer ikke vores forventninger, men vi siger, at vi kommer til at ligge i den nedre del af det, vi har meldt ud,” siger administrerende direktør i Danske Bank, Chris Vogelzang, til DR.

Radio24syv takker af. Ved midnat i går udløb Radio24syvs sendetilladelse, og den nye taleradio, Radio4, overtog kort efter signalet. Hundredevis af mennesker var mødt op ved Radio24syvs hovedsæde i København, da ’Den Korte Radioavis’ blev sendt for sidste gang. Lige før midnat spillede 24syv Symfonikerne Aaron Coplands ’Fanfare for The Common Man’ på toppen af bygningen, som Radio24syv har sendt fra i otte år.

Britisk regering forsvarer brexit-aftale. På radiostationen LBC kritiserede Trump i går den britiske regerings brexit-aftale med EU. Den amerikanske præsident mener blandt andet, at aftalen forhindrer en fremtidig handelsaftale med USA. Den britiske regering har efterfølgende forsvaret sig. Boligminister Robert Jenrick udtaler, at den nuværende aftale er god og giver Storbritannien mulighed at ”indgå egne frihandelsaftaler rundt om i verden”.

Højtstående embedsmænd hacket gennem WhatsApp. Højtstående embedsmænd fra mindst 20 forskellige lande, hvoraf flere er amerikanske allierede, har angiveligt været mål for hackingsoftware, der har skaffet sig adgang til telefoner via det Facebook-ejede ’WhatsApp’. Det siger kilder, der har kendskab til WhatsApps interne efterforskning af sagen. WhatsApp lagde i tirsdags sag an mod det israelske firma NSO Group for at have solgt et hackingværktøj og hjulpet klienter til at hacke mindst 1.400 WhatsApp-brugere mellem 29. april og 10. maj 2019.

Et sidste ord

Det er begyndt at blive koldt udenfor, og vi bryder os ikke om det. I Finland har de i det mindste fede effekter i vejrudsigten til at kompensere for det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12