10. januar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den ekstra ting, som ingen havde bedt om

Nu gik det ellers lige så godt. Situationen i Iran og Irak så ud til at være ‘de-eskaleret’, og den alarmistiske snak om en mulig Tredje Verdenskrig var så småt gået i sig selv. Men så begyndte breaking-bjælkerne pludselig at bimle og bamle på ny, da det torsdag aften kom frem, at det ukrainske Boeing-fly, […]

Kære læser

Hvorfor kan vi ikke bare lade stjernerne dø?

Svanesang. Da David Bowie i 2016 udgav albummet Blackstar blot to dage inden sin død, var det praktisk talt umuligt at forestille sig en bedre afsked for det britiske musikalske ikon. Albummet var et decideret mesterværk, og en perfekt afrunding på Bowies lange karriere. Så hvorfor er det lige, at pladeselskabet Parlophone Records i år vælger […]

Spisesedlen

Justin Trudeau: Styrtet passagerfly i Iran blev skudt ned. Den canadiske premierminister sagde torsdag aften på et pressemøde, at Canada har modtaget efterretninger, der indikerer, at passagerflyet, som natten til onsdag styrtede ned, kort efter det var lettet fra Teherans lufthavn, blev skudt ned af iranske missiler. Trudeau tilføjede, at nedskydningen ”meget vel” kan have været et uheld. Flyet var på vej til Ukraine, og alle 176 ombord omkom. 63 af passagererne var canadiere.

Statsministeriet får ny departementschef. Den nye kvinde på posten er Barbara Bertelsen, der har været departementschef i Justitsministeriet siden 2015. Kort tid inden udnævnelsen havde Statsministeriet oplyst, at den nu tidligere departementschef Christian Kettel Thomsen fratræder, fordi Mette Frederiksen har indstillet ham til posten som vicepræsident for Den Europæiske Investeringsbank. Efter folketingsvalget har fem departementschefer valgt at forlade deres stillinger.

Underhuset siger ja til brexit. Det britiske underhus stemte torsdag for vilkårene i premierminister Boris Johnsons brexit-plan. Det var tredjebehandlingen, hvilket betyder, at hvis Overhuset nu også godkender planen, så er Storbritannien godt på vej til at forlade EU d. 31. januar. Planen blev stemt igennem med et komfortabelt flertal på 99 mandater.

En kvart million australiere opfordres til at flygte. Opfordringen til at evakuere kommer fra de australske myndigheder som følge af de voldsomme naturbrande, der har hærget Australien siden oktober. Brandene har allerede gjort tusindvis af mennesker hjemløse, og de har indtil nu kostet 27 menneskeliv. I Australiens store byer er der i dag demonstrationer i protest mod landets klimapolitik.

Slut med dyre studieture. Landets gymnasieelever ser ud til at skulle vinke farvel til de dyre studieture til fx New York eller Sydney. Regeringen har foreslået, at studieture på ungdomsuddannelser højst må koste 3.000 kr. pr elev, og umiddelbart får forslaget støtte fra SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, hvilket giver et flertal med 91 mandater.

Et sidste ord

Redaktionens moralske kompas har problemer med at kalibrere. Vi ved simpelthen ikke, om den her video er upassende. Én mener, det er for tidligt at lave sjov med balladen i Iran. En anden mener, at alt, der indeholder Oasis-musik, pr. definition er stødende. En tredje synes bare, det er virkelig sjovt: Irans parlament, der (tilsyneladende) synger Don’t Look Back In Anger.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12