11. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ingen gider høre på det

I aftes fandt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) noget god ammunition til sit aldrig hvilende propagandaraketbatteri, da hun på Facebook delte et videoklip med en prædikende kæmpeklovn. Klippet er fra en fredagsprædiken 31. marts i Masjid Al-Faruq-moskéen i Heimdalsgade på Nørrebro, og prædikanten, Mundhir Abdallah, der taler arabisk, citerer fra en hadith, et islamisk skriftsted, hvor der opfordres til drab på […]

Kære læser

Udskyd dommedag

Det er muligt at knække den foruroligende fremmarch af multiresistens, men det kræver en indsats af os alle sammen. Politikere, befolkning, læger og medicinalvirksomhederne.

Det bedste vi har set

‘Lose Yourself’ hedder et monsterhit af rapperen EMINƎM (aka Eminem, Slim Shady, Marshall Mathers III, etc.), og i 2014 sagsøgte han Nationalpartiet i New Zealand for i en valgkampsreklame at have brugt et riff, der minder lige lovligt meget om det. Nu er tvisten nået til højesteret, og forleden blev sangen spillet i et retslokale i Wellington. Lose yourself, siger vi bare, til dette absurdistiske mesterværk… Oliver Stilling fortæller og analyserer.

Spisesedlen

IS slået tilbage i nøgleby nær Raqqa. Efter en måneds kampe har en gruppe af USA-støttede syriske og kurdiske tropper nu kontrollen over Tabqa, der ellers har været styret af IS. Tabqa er et vigtigt trin på vejen i at overtage kontrollen af Raqqa, som gruppen tilbage i oktober erklærede, de ville.

EU melder vækst i dansk økonomi, og DSB lover at blive selvkørende. EU, der i december sagde, at dansk økonomi i 2017 ville vokse med 1,5 procent, har nu opjusteret tallet til at være helt oppe på 1,7 procent. Næsten samtidig lover DSB, at de inden år 2030 vil have så stabil økonomi, at de kan undvære alt statsstøtte. To gode nyheder for dansk økonomi.

Knoglefund viser, vi har delt Jorden med en anden menneskeart. Knogler fundet i en hule i Sydafrika viser, at vores forfædre for 240.000 levede side om side med en anden menneskeart. Det kan ændre hele forståelsen af menneskets udvikling, da man hidtil troede, at de første mennesker øjeblikkeligt udslettede alle andre menneskelignende arter.

 

S-topfolk kritiserer partifæller på Christiansborg. Det er de socialdemokratiske regionsformænd, der kritiserer socialdemokraterne på Christiansborg for ikke at stemme for SF’s forslag om at afskaffe det omstridte toprocentkrav til sygehusene.

Privatskoler stormer frem. På bare ti år er antallet af elever, der går i privatskole steget fra 13,5 procent i 2007 til 18 procent i 2016, hvilket betyder, at næsten hver femte danske skoleelev går i privatskole. Ifølge eksperter hænger udviklingen sammen med kommunalreformen fra 2007, der blandt andet betød, at mindre folkeskoler lagdes sammen, og klasserne blev større.

Et sidste ord

En lette bosiddende i Israel sætter sin gamle bil, en Suzuki Vitara fra 1996, til salg. Men Eugene Romanovski er åbenbart såkaldt visual effects artist og kan ikke lade være med at sælge den lidt liret. Med den præsentationsvideo  den være solgt nu.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12