11. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvilken fase er det nu, vi er i?

Hva’ så – er det ikke bare skønt, vi er nået til ”fase 2” i statsminister Mette Frederiksen (S) store genåbningsplan? Og ikke bare fase 2, men fase 2, afsnit 2: Fra og med i dag må storcentrene og detailhandlen holde åbent, og om en uge, når vi når til fase 2, afsnit 3, gælder […]

Kære læser

Befriende kontinentale klichéer på Netflix

I coronakedsomhedens navn har vi de seneste måneder støvsuget stremingtjenesten Netflix for film og serier. Det har fået os til at genfinde kærligheden for kontinental filmkunst. For efter at have set os gennem timevis af engelsksproget bras, fandt vi tre serieperler på henholdsvis fransk, tysk og spansk. Vi bringer her en anmeldelse af noget af […]

Spisesedlen

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu mindst én meters afstand. I det nyeste sæt anbefalinger halveres dermed den afstand, som borgere gerne ses holde til hinanden i det offentlige rum. Anbefalingerne kommer forud for, at den såkaldte fase 2 af genåbningen for alvor skydes i gang. I dag, mandag, kan landets storcentre og detailhandlen igen slå dørene op med god samvittighed.

Seouls borgmester beordrer mere end 2.100 barer og natklubber lukket. Få dage efter at Sydkorea havde lempet kravene til social distancering, er der igen blevet indført restriktioner i hovedstaden. Det sker efter et udbrud af mindst 50 nye tilfælde af COVID-19, der er blevet koblet til en 29-årig mands bytur sidste weekend. Sydkorea har ellers i ugevis kunnet melde om et fald i smittetallene.

Flere end 100 raketter rammer beboelsesområder og lufthavn i Tripoli. Mindst seks civile meldes dræbt i angrebene, der fandt sted lørdag. Libyens FN-støttede regering lancerede søndag et modangreb, der har til formål at ramme en af de strategiske militærbaser brugt af oprørslederen Khalifa Haftar. Haftars Libyan National Army (LNA) har i over et år forsøgt at indtage Libyens hovedstad.

Frankrig ophæver udgangsforbud. Mandag kan de franske indbyggere dermed igen bevæge sig i det offentlige rum uden at have en seddel på sig, der fortæller om deres ærinde. Dog tillades rejser over 100 kilometer udelukkende i forretningsøjemed, ved deltagelse i begravelser eller ved sygepleje. Samtidig åbner landets butikker og frisørsaloner. Tirsdag forventes 1,5 mio. elever at kunne vende tilbage til skolebænken.

Regeringen vil straffe trods af åbningsforbud med bøde. Det nye forbud mod at åbne før tid træder ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) i kraft mandag. Dermed vil zoologiske haver, museer, højskoler og fitnesscentre, der vælger at åbne, selvom de ikke er omfattet af den såkaldte fase 2, kunne straffes med en bøde på op til 150.000 kr. Derudover vil politiet få mulighed for at lukke den pågældende forbudsovertræder.

Et sidste ord

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det nu igen sundhedsmæssigt forsvarligt at spise buffet. Der må vi bare sige: Nej, det er aldrig sundhedsmæssigt forsvarligt at spise buffet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12