12. januar 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Solen er en fed Gud

Trump kan få selv den bedste til at føle, at vi lever i de sidste tider. Læser man aviserne, er der angiveligt ingen grænser for, hvor store flænger han kan rive i den herskende verdensorden – ene mandebaby. Men Beredskabsstyrelsen kalder til besindighed. Rigets sikkerhed trues af langt alvorligere ting end Trump. For anden gang har styrelsen samlet […]

Kære læser

Forlad mig

Har du først én gang haft rotter, kan de være virkelig svære at komme af med igen. Ikke bare rent praktisk, men også mentalt er det en stor opgave. Lasse Lavrsens rotteproblemer fortsætter, mens han kommer dybere og dybere ind i forståelsen af dyrets liv og fjender.

Det bedste vi har set

Sluk for tv-serierne et øjeblik – og drop de polerede magtintriger. Træd i stedet ind i mørket, ind til det virkelige drama: Katrine Wiedemanns opsætning af Shakespeares Et vintereventyr på Republique må få andre dramatikere til at vride sig i jalousi.

Spisesedlen

Novo Nordisk- og Lundbeck-aktien styrtdykkede efter Donald Trumps pressemøde. Her til morgen blev begge danske medicinalfirmaers aktier handlet til 3,0 procentpoint under lukkekursen onsdag. Det sker, efter at den kommende amerikanske præsident på sit første pressemøde som indvalgt sagde, at han vil spare amerikanerne for milliarder af dollars i medicinudgifter. ”De slipper af sted med mord,” sagde han om medicinalindustrien.

 

USA’s kommende udenrigsminister: Kina skal holde sig fra aktiviteter i Det Sydkinesiske Hav. ”Vi må sende et klart signal til Kina om, at for det første må I stoppe med at bygge øer, og for det andet får I ikke lov til at komme ud til de øer,” sagde Rex Tillerson ved en senatshøring om sin ansættelse som udenrigsminister, hvor han blev udspurgt ret kraftigt. En mere aggressiv amerikansk tone over for Kina kan tilspidse forholdet mellem verdens to største økonomier. Se Bloomberg News’ udlægning af de territoriale udfordringer i Det Sydkinesiske Hav her.

Tidligere MI6-agent er gået under jorden. Christopher Steele, 52, som leverede rapporten om Donald Trumps formodede russiske forbindelse, flygtede onsdag morgen fra sit hjem i Surrey, da det gik op for ham, at hans navn ville blive offentliggjort, skriver The Telegraph. Nu har han både russerne og USA’s kommende præsident på nakken. Trump kalder Steeles dossier for ”fake news”.

Natten til torsdag tog Senatet i USA første skridt mod at droppe Obamacare. Sundhedsordningen, der tilfalder de fattigste i USA, er en torn i øjet på republikanerne, der gerne ser den afskaffet. Noget Trump har forsikret vil ske ”hurtigt”, når han bliver præsident. En afstemning i det republikansk dominerede senat i nat satte med 51 mod 48 stemmer gang i den proces, og ophævelsen af lovene i Obamacare skal viderebehandles i Repræsentanternes Hus i den kommende uge.

24 millioner kroner og en masse frivillige mentorer skal bryde negativ social arv i sårbare familier. Projektet er drevet af Røde Kors og går under navnet ‘Familien i Fokus’. Her skal frivillige hjælpe 500 danske familier med at bygge sociale relationer og få forældrene ind på arbejdsmarkedet. Derudover skal 250 forældre tilknyttes en mentor med henblik på at få et arbejde. Målet er, at mindst 60 procent af forældrene efter et år er kommet i arbejde, og 50 procent af børnene efter to år har et højere fagligt niveau i skolen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12