12. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mærkelige kristendemokrater

”People are strange.” The Doors, 1967   Jo, folk er sgu mærkelige. Ingen går fri. Selv den kedeligste person er underlig, når man kratter lidt i overfladen. Og hvis folk vitterlig bare er kedelige, og der tilsyneladende ingenting er at komme efter, er det da også bizart – ja, nærmest afvigende. I weekenden holdt Kristendemokraterne […]

Kære læser

En verden uden en leder

Siden Anden Verdenskrig har USA været den naturlige leder for den vestlige koalition, og Europa har altid kunnet kigge over Atlanten, når der var brug for inspiration og lederskab. Men den tid er ovre. USA’s økonomiske, militære og kulturelle dominans er begyndt at ebbe ud, og europæernes tiltro til amerikanerne og deres præsident har lidt […]

Spisesedlen

Hvert femte lands økosystem risikerer kollaps. Det viser en ny rapport fra forsikringsselskabet Swiss Re. Ifølge rapporten er godt 42 billioner dollar af den globale BNP afhængig af velfungerende økosystemer. Mange steder falder biodiversiteten imidlertid som følge af fortsatte naturødelæggelser. Australien og Sydafrika nævnes som to af de lande, hvor økosystemerne er i størst fare.

Danske lufthavne har mistet 20 mio. passagerer under coronakrisen. Fra marts til september har omkring 20 mio. færre valgt at tage flyet sammenlignet med samme periode i 2019. Københavns Lufthavn har med knap 16,7 mio. færre flyvende oplevet det største fald i passagertal. ”Luftfarten i Danmark er i frit fald. Normalt ville vi have 80.000 i lufthavnen om dagen, men tallet er i øjeblikket på 10.000,” udtaler kommerciel direktør i lufthavnen Peter Krogsgaard.

Donald Trump melder sig coronafri. Samtidig fortæller USA’s angiveligt raske præsident, at han nu er immun over for coronavirussen. ”Jeg bestod den øverste test, de højeste standarder, og jeg er i fremragende form”, beretter Trump til Fox News. Trumps læge har endnu ikke villet svare direkte på, om præsidenten er blevet testet negativ for COVID-19. Trump forbereder sig nu på at genoptage sine vælgermøder. Der er 22 dage til det amerikanske præsidentvalg.

Cykelrytter Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem. Det er første gang siden 1995, at en dansker sejrer ved den prestigiøse belgiske klassiker. Cykelløbet, der normalt køres om foråret, blev afviklet søndag. Samme dag vandt Casper Pedersen det franske endagsløb Paris-Tours i hvad TV2 kalder cykelrytterens største sejr i karrieren. Så alt i alt en solid dag for de danske atleter.

Storbritannien indfører tredelt nedlukning. Premierminister Boris Johnson forventes mandag at annoncere et nyt tiltag, der vil kunne opdele landets regioner i forskellige nedluknings-stadier. Det sker for at bremse coronavirussens genopblussen. Liverpool er blandt byerne, der formodentlig vil blive sat i ”meget højt” alarmberedskab, hvilket kan føre til lukkede fitnesscentre og barer.

Et sidste ord

Corona har været utroligt hård ved krydstogtsbranchen, og det har skabt en kirkegård med krydstogtsskibe. Der må du aldrig gå hen, Simba!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12