13. maj 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ambitionsniveauet er tårnhøjt

I aften kan Lars Løkke Rasmussen (V) sole sig lidt i lyset fra en afgående statsmand. Sammen med statsministrene fra de øvrige nordiske lande er Løkke inviteret til en statsmiddag i Det Hvide Hus – eller rettere sagt i et telt på plænen. Teltet er udstyret med transparent loft, oplyser Det Hvide Hus, som en […]

Det bedste vi har set

Det er dyrt at være fattig

Det er dyrt at være fattig. Ikke nok med at du har færre penge end de andre. Dine penge er også mindre værd. ”For den, der har, til ham skal der gives,” som Matthæus skriver.

En ny undersøgelse viser, at det ikke bare er en talemåde. Folk med flere penge køber stort ind og kan accelererer deres indkøb for at udnytte gode tilbud. Folk med færre penge har ikke samme fleksibilitet. Det viser sig at være lidt af et privilegium at kunne købe 36 toiletruller på en gang.

”Jeg vil ikke have at Andrew dør”

Det gik fra ondt til værre. Esther og Dan Levys søn Andrew blev diagnosticeret med leukæmi, og lige meget hvad, gik det kun den forkerte vej. ”Jeg vil ikke have at Andrew dør,” sagde hans søster, men lige lidt hjalp det. Forældrene måtte forberede familien på hans død og måtte afklare med sig selv, hvornår de skulle opgive at behandle deres søn for kræft.

Sådan gik det lige indtil en dag, hvor Andrew mirakuløst satte sig op og begyndte at spise pizza. En tåreperser af en historie, velegnet til grådlabile forældre.

Spisesedlen

EUs handelministre mødes i dag for at diskutere den internationale handelsaftale, TTIP.  Aftalen er i den seneste tid kommet i strid modvind, men det skulle angiveligt ikke sænke ambitionerne på dagens møde.

Obama mødes i aften med de nordiske ledere. Det er lidt af en begivenhed, især for Lars Løkke Rasmussen, der skal holde skåltalen. Det er blot Obamas tolvte statsmiddag. Agendaen: Klima, udvikling – og Rusland, Skandinaviens stadigt mere aggressive nabo. Middagen vil foregå i et telt med transparent loft for at genskabe fornemmelsen af ”det nordiske lys”, som Det Hvide Hus skriver. Og mon ikke de også kommer til at småsnakke lidt om TTIP.

Slagsmålet om flyregning. Indkøbet af 27 F35 kommer til at koste 20 milliarder, og de penge skal ifølge regeringen findes i forsvarsbudgettet. Det er ikke alle i forligskredsen lige begejstrede over. De Konservative mener, at indkøb af kampfly skulle være en styrkelse af forsvaret – meningen har været at styrke forsvaret, ”ikke at vi bare skulle bryste os af at købe nye fly og så reducere de andre dele af forsvaret kraftigt,” siger Rasmus Jarlov (C).

Brasilien har fået ny præsident. Dilma Rousseff måtte i går overlade præsidentposten til sin vicepræsident. Selv er hun ude i hvert fald i mere end et år, mens rigsretssagen står på. Michel Termer overtager magten og lover at føre en mere markedsvenlig politik – og så har han med stor præcision og til stor moro på sociale medier fjernet samtlige kvinder i regeringen.

De amerikanske immigrationsmyndigheder planlægger en månedlang razzia rettet mod illegale immigranter fra især Centralamerika. Det skal afskrække potentielle migranter mod at krydse grænsen. Razziaen er den største af sin slags under præsident Obama. Tidligere på året gennemførte myndighederne en lignende to-dags razzia, der resulterede i, at 121 mennesker blev udvist – under højlydt kritik fra aktivister og Hillary Clinton.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12