16. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Idrætshaller overalt – kom dog ud i naturen!

Altså, tallene taler jo for sig selv. Den globale fedmeepidemi hærger også i Danmark, og ser man på den såkaldte Nationale Sundhedsprofil, som Sundhedsstyrelsen offentliggjorde for to år siden, er andelen af moderat eller svært overvægtige danskere steget fra 46,8 pct. i 2010 til 51 pct. i 2017. Og bare lige for at få det […]

Kære læser

Undersøgelserne mod Trump på syre: En menneskelig ”håndgranat” og ”the three amigos” kommer ind i billedet

Bolton vidste, den var gal. I en analyse i september kaldte vi John Bolton for en ”tosse” og ”verdens farligste mand”. Det kan godt være, at Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver var en farlig mand i de 17 måneder, han havde jobbet, eftersom han har en historik for at ville løse uløselige geopolitiske konflikter militært (fx […]

Spisesedlen

Meld- og Feld-sag overdraget til Bagmandspolitiet. EU’s særlige enhed til bekæmpelse af svindel (Olaf) har færdiggjort efterforskningen af Meld- og Feld-sagen. De konkluderer, at der har været ”et ulovligt, uregelmæssigt og uberettiget pengeforbrug hos Meld og Feld og deres medlemmer.” Sagen er nu overladt til politiet og anklagemyndigheden i flere lande. Morten Messerschmidt var formand for Meld, og Dansk Folkeparti har været med til at bruge EU-midlerne uretmæssigt.

Hong Kongs leder afbryder vigtig tale. Carrie Lam måtte her til morgen afbryde en tale i Hong Kongs regionale parlament på grund af buh-råb fra flere pro-demokratiske parlamentsmedlemmer. Talen var den politiske gennemgang, som Hong Kongs leder leverer hvert år til parlamentet. Lam har i stedet holdt talen som videopræsentation.

Brexit-aftale nærmer sig måske. Der er forlydender om, at den britiske premierminister Boris Johnson er ved at nå til enighed med EU’s forhandlere om en udtrædelsesaftale. Forhandlingerne er fortsat her til morgen, og målet er efter sigende at have en aftale klar, der kan godkendes af EU’s ledere på et møde i morgen. Aftalen skal ligeledes godkendes i det britiske parlament, hvilket tidligere har vist sig vanskeligt.

Demokratiske præsidentkandidater i tv-debat. Det var den amerikanske delstat Ohio, der var rammen for nattens politiske debat, hvor især den nye frontløber i meningsmålingerne, Elizabeth Warren, blev angrebet af de andre kandidater. Ikke overraskende var alle kandidaterne enige om at skælde ud på USA’s Donald Trump, der blev kritiseret bl.a. for at have trukket amerikanske tropper ud af nordsyrien. ”Trump har kurdernes blod på hænderne,” lød det fra kandidaten Tulsi Gabbard.

Spanien vil have separatistleder udleveret. Spanien har bedt Belgien udlevere den tidligere leder af Cataloniens regionsregering, Carles Puigdemont. Det oplyser en belgisk talskvinde i dag. Puigdemont spillede en stor rolle i Cataloniens forsøg på løsrivelse fra Spanien i 2017. Han gik efterfølgende i asyl i Belgien. Belgien har tidligere afslået to spanske henvendelser om udlevering af Puigdemont. Der har igen i nat været voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter i Barcelona.

Et sidste ord

”Oh, oobee doo, et menneske lige som duu-uuh.” Hvis der er et menneske, vi gerne vil være, så er det et menneske med verdens bedste abeven.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12