17. august 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

I dag skal det handle om døden. Eller om livet

Den er svær at komme udenom i dag, døden. Sådan har vi det ikke hver dag, langtfra. Faktisk tænker vi sjældent på døden, men på en dag, hvor nyheden om Benny Andersens bortgang kommer frem som en trist morgennyhed, åbenbarer døden sig ligesom helt af sig selv. Ja, man bliver nærmest helt eksistentiel. Det er […]

Kære læser

Elon Musk, socialist på afveje

Elon Musk, manden bag firmaer som Tesla, SpaceX og The Boring Company, er længe blevet hyldet for sit innovative geni og sine ret vanvittige projekter. Men han deler også vandene og er nogle gange lovlig hurtig på aftrækkeren. I sidste uge gik det galt, da Musk ud af ingenting annoncerede, at han måske ville trække Tesla fra børsmarkedet. Føljeton ser her nærmere på, hvad hele den sag egentlig går ud på, og hvad Musk mon har af bagtanker.

Spisesedlen

Hele 37 pct. af danske gymnasieelever oplever krænkende kultur til fester. Det viser en ny undersøgelse udført af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS. Herudover svarer knap 20 pct., at de af flere omgange har oplevet uønskede berøringer inden for de sidste 12 måneder. Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen finder tendensen bekymrende: ”Jeg håber, at gymnasierne vil tage debatten med eleverne om, hvordan eleverne er over for hinanden.”

Tusindvis af Google-ansatte protesterer mod firmaets Kina-planer. Omtrent 1.400 medarbejdere har underskrevet et internt brev, hvori der rettes en skarp kritik mod Googles planer om at bygge en censureret søgemaskine til Kina. De ansatte forlanger større gennemsigtighed, så de bedre kan se de etiske konsekvenser af deres arbejde. Selve brevet kan læses her.

Konflikten mellem USA og Tyrkiet kan forsinke danske F-35 jægerfly. Erdogan har bestilt et nyt luftforsvarssystem fra Rusland, og det er amerikanerne ikke glade for. Pentagon har stoppet samarbejdet med tyrkiske leverandører, og de vil nu undersøge, om det stadig er sikkert at dele våbenhemmeligheder med NATO-partneren. Politiken har interviewet en amerikansk ekspert, der spår, at det danske forsvars bestilling på 27 jægerfly kan blive forsinket i årevis.

Flixbus væltet på tysk motorvej. En bus med afgang fra København mod Berlin er kørt galt på motorvej A19 ved Rostock. Indtil videre meldes seks passagerer svært tilskadekomne og 10 lettere kvæstet.

Mette Frederiksen kan danne rød regering uden Uffe Elbæk, viser ny måling. De røde partier står til at få 85 mandater i en koalition uden Alternativets otte mandater, og dermed kan de danne en mindretalsregering. Uffe Elbæk kan altså ende med at stå uden indflydelse efter det kommende folketingsvalg. Målingen, som er foretaget af Norstat for Jyllands-Posten og Altinget, viser, at de røde partier står til at få 93 mandater, mens de blå kan forvente 82 mandater.

Et sidste ord

Nu åbnede vi med en lille reminder om døden, så hvad med at lukke med en lille reminder om, at der også findes et sted for døde bugtalerdukker. Vent Haven Museum hedder det, og det er lige dele uhyggeligt og fascinerende. Og dødt. Helt dødt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12