17. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vi er alene efter force majeure

I den perfekte verden var næstekærligheden uendelig. Måske er den det også i virkeligheden. For nogle er det måske lige så nemt at have solidaritet med Luigi fra Lombardiet, som det er at have solidaritet med nabo-Niller fra Næstved. Vi håber, at det er sådan, det står til. Det gør vi virkelig. Vi må bare […]

Kære læser

Storbymennesket skulle også opfindes

Ødemark. Det moderne byliv er gået midlertidigt i stå. Museer, spillesteder, biografer og biblioteker holder lukkede, restauranter ligger semi-øde hen, og vigtigst af alt er byrummets vigtigste bestanddel skrumpet ind til det rene ingenting: Menneskemasserne. Bevares, tilstandene er måske ikke helt så dystopiske, som de lyder, og det sker jo altsammen i en god sags […]

Spisesedlen

Nye hastelove vedtaget. I sidste uge vedtog et enigt folketing en hastelov, der udvider regeringens beføjelser og bl.a. begrænser forsamlingsfriheden. Den er i dag trådt i kraft, og samtidig har Folketinget vedtaget to nye hastelove, der skal give arbejdsgivere en udvidet ret til refusion af løn eller sygedagpenge og udskyde virksomhedernes betalingsfrister for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms midlertidigt.

Macron: Vi er i krig. Den franske præsident Emmanuel Macron har fra i dag kl. 12 indført udgangsforbud i Frankrig i 15 dage. Brud på forbuddet straffes med bøder. Han meddelte det nye tiltag i går i en tv-transmitteret tale. Her sagde han også, at Frankrig er ”i krig” med coronavirussen, og han meddelte, at den planlagte anden valgrunde af det franske kommunalvalg på søndag er udsat.

Københavns Lufthavn vil sende 1.500 medarbejdere hjem. Danmarks største lufthavn er hårdt ramt af coronakrisen, og virksomheden forventer derfor at sende 1.500 medarbejdere hjem over de næste par uger. Lufthavnen selv har i alt 2.600 ansatte. Coronaudbruddet har betydet, at passagertrafikken er faldet med op til 90 pct. indtil videre.

Putin kan blive siddende som præsident. I Rusland er der også blevet hastet en lov igennem. På bare seks dage har landets magtinstanser hastet en forfatningsændring igennem. Ændringen er nu godkendt af forfatningsdomstolen, så nu kan præsident Putin potentielt blive på magten frem til 2036. Inden forfatningsændringen var Putin blevet tvunget af posten ved næste valg i 2024.

Trump annoncerer nye tiltag. I USA har præsident Donald Trump tidligere slået coronakrisen hen, men i en tale i går var tonen anderledes alvorlig. Her opfordrede han amerikanerne til ikke at samle sig i grupper på mere end 10 personer de næste 15 dage. Samtidig sagde han, at børn bør undervises hjemme, at restaurantbesøget bør droppes, og at man ikke bør forlade landet. Han sagde dog også, at han ikke overvejer at lukke landet ned, som det er sket flere steder i Europa.

Et sidste ord

… men vi vil ikke blive hjemme hos os selv. Vi vil hjem til Arnold Schwarzenegger, Whiskey og Dodo!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12