18. oktober 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Siger Løkke stadig nej?

Hvis der er én ting, vi virkelig elsker ved valgkampen, er det at at følge med i, hvordan politikerne håndterer deres freudian slips – eller når de bare ikke ved, hvad de skal svare. Tag fx den seneste uges udmeldinger fra Venstres statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen eller partileder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh, der først fik […]

Kære læser

En teatralsk ørkenvandring

Efter otte afsnit og en samlet spilletid på lidt over ni timer, er første sæson af Amazons Ringenes Herre-serie (der har fået den lidt ubehjælpelige, dobbeltkonfekt-agtige titel Ringenes Herre: Magtringene) langt om længe afsluttet. Og hvordan er den så, historiens dyreste tv-serie? Nok egentlig det værst tænkelige: Hverken fantastisk eller elendig, men okay, grænsende til […]

Det bedste vi har set

Det her ER historiens afslutning

Det her ER historiens afslutning

Francis Fukuyama i The Atlantic: I løbet af det forgangne år er det blevet åbenlyst, at selv tilsyneladende stærke autoritære stater har indbyggede grundlæggende svagheder.

I Rwanda til anklerne

I Rwanda til anklerne

Dr. Will Jones forsker i centralafrikansk politik og har Rwanda som særligt område. Han ser “mindst tre problemer“ med den danske regerings Rwanda-projekt: Landets asylsystem, projektets pris og overholdelse af menneskerettigheder. Dagbladet Information har talt med ham.

Teenagehjernens ikke længere så mystiske mysterier

Teenagehjernens ikke længere så mystiske mysterier

“For 50 år siden blev det ikke opfattet som nødvendigt, at skoleelever skulle vide noget om puberteten,“ siger John Coleman, der er klinisk psykolog og forfatter til bogen The Teacher and the Teenage Brain. “Og jeg tror, at om 20 eller 30 år vil spørge os selv, hvorfor vi ikke hjalp dem med at forstå, hvad der foregår i deres hjerner. Det kan gøre en kæmpe forskel.“ Det er ikke ny viden, at der sker noget voldsomt med vores hjerner i teenageårene. Ny forskning viser, hvordan vi kan bruge de forandringer til ”at hjælpe teenagere med at indfri deres potentiale“. BBC har en ret interessant artikel om det.

Spisesedlen

Efter i første omgang at have været lidt loren ved at svare på, om han mon går efter statsministerposten, fortalte Moderaternes stifter og forperson Lars Løkke Rasmussen på et vælgermøde mandag, at han vil takke ja, hvis han bliver tilbudt den. “Men det gør jeg ikke,“ uddyber han til TV 2.

Spørger man Danmarksdemokraternes partileder Inger Støjberg “giver det lidt sig selv“, at Danmarksdemokraterne næppe kommer til at lægge mandater til Løkke som statsminister. Så måske er der noget om snakken.

Konservative vil have længere straffe med nyt udspil på retsområdet. Bo Yde Sørensen, forbundsformand for Fængselsforbundet, stiller sig dog skeptisk over for forslaget, da der i forvejen er overbelægning i fængslerne.

Tidligere forsvarsminister Trine Bramsen (S) afviser nu, at hjemsendelsen af daværende FE-chef Lars Findsen var politisk motiveret. Samtidig vil Radikales politiske leder Sofie Carsten Nielsen have undersøgt regeringens rolle i FE-sagen.

Enhedslisten vil have en national strategi over anvendelsen af det danske landareal.

Imens må Liberal Alliance sande, at anvendelsen af kæmpebannere i København ikke var verdens bedste idé.

Kina udskyder offentliggørelsen af bnp-tal. Egentlig var det planen, at verdens største økonomi skulle udgive sine nøgletal tirsdag, men ifølge det kinesiske statistikbureau er fremlæggelsen af bnp i tredje kvartal nu udskudt på ubestemt tid. Bureauet giver dog ikke nogen forklaring på udskydelsen. Nyheden kommer samtidig med, at landets politiske top er samlet ved den 21. partikongres.

Mindst 13 meldes dræbt efter russisk flystyrt. Mandag styrtede et Su-34-militærfly ned i en beboelsesejendom i den russiske havneby Jejsk, efter der var gået ild flyets motor kort efter take-off. Det fortæller russiske embedsmænd. Styrtet førte efterfølgende til en større brand i ejendommen. Ifølge en opgørelse fra det russiske medie Bell er der tale om det 10. russiske militærfly, der er styrtet ned, siden Ruslands invaderede Ukraine.

Verdens bedste fodboldspillere er blevet kåret. Hos mændene er det franske Karim Benzema, der løber med årets Ballon d’Or, mens spanske Alexia Putellas kan kalde sig verdens bedste kvindelige fodboldspiller for andet år i træk. Putellas spillede en nøglerolle i FC Barcelona Femenís ubesejrede mesterskabssæson, ligesom Karim Benzema bl.a. sikrede Real Madrid trofæet i La Liga.

Et sidste ord

Endelig er der nogen, der tør sige tingene som de er.

Ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12